Author Topic: Multumim si noi din suflet Domnului Doctor Sandica  (Read 3460 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Loredana

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
Multumim si noi din suflet Domnului Doctor Sandica
« on: Septembrie 27, 2008, 12:34:45 am »
Avem si noi povestea noastra . S-a intamplat totul foarte repede. Amalia avea 11 luni cand a fost diagnosticata cu Defect septal atrial si anevrism de sept atrial. S-a nascut cu un suflu la inima, la primul echo facut la 4 luni nu s-a vazut nimic, abia la 11 luni la al doilea echo a primit un diagnostic plin de semne de intrebare si o trimitere la Fundeni . De aici a inceput calvarul. A avut o crestere normala, nici un semn ca ar avea probleme la inimioara. O luna de zile am trait un adevarat cosmar. Am mers cu ea si la Tg Mures si la Bucuresti ca fiecare dintre noi ne-am interesat de cel mai bun. Nimeni nu ne-a lamurit ce se intampla cu ea sau ce urma sa se intample. Unii ne ziceau ca la 5 ani poate fi operata , altii ca mai vedem . In concluzie nimic. In Romania nu a putut nimeni sa ne spuna ca avea septul multiplu perforat. Gaura la inima , nimic mai mult, nici macar ce dimensiune avea comunicarea intre atrii sau cu ce presiune circula sangele. Nimic. A fost dureros pentru noi sa auzim de la medici ca poate fi operata dar ca in timpul operatiei exista riscul sa moara.
Marea noastra sansa a fost familia Creanga de la Iasi doar cateva cuvinte sa mi-l descrie pe Domnul doctor Sandica. Am luat legatura cu dansul si in maxim doua saptamani am plecat in Germania la Rostock
Pe 21 mai , implinise un an pe 16 mai , am fost internate in Clinica Universitatii din Rostock , pe 22 mai au incercat sa-i puna cateter dar au considerat ca din cauza multiplelor gauri nu ar fi fost sigur, pe 23 mai Amalia a fost operata pe cord de catre Domnul Doctor Sandica . Pe 30 mai eram acasa fericiti ca avem un copil sanatos.
Cat despre Domnul doctor nu am cuvinte sa-i multumesc , un om extraordinar , a avut timp sa vorbeasca de fiecare data cu noi si sa ne inspire „INCREDERE” care dupa parerea mea este singurul lucru de care ai nevoie in momentele acelea.
O sa tin minte toata viata mea momentul in care a iesit din operatie , cu zambetul pe buze si ne-a spus „Amalia s-a descurcat foarte bine, nu ne-a creat niciun fel de probleme"
Nicoleta ai avut o idee extraordinara , eu dupa operatia Amaliei nu am putut decat sa spun la toata lumea pe care o intalneam ce ni s-a intamplat . Asa au aflat si alti parinti si acum copii lor sunt sanatosi . Sper din tot sufletul ca Rares sa se intoarca acasa sanatos. Si nu numai Rares, toti copiii.

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
Răspuns: Multumim si noi din suflet Domnului Doctor Sandica
« Reply #1 on: Septembrie 28, 2008, 11:58:10 am »
Buna Loredana,

ma bucur ca ti-ai facut timp sa ne trimiti povestea voastra, mi-ar fi placut sa fie mai detaliata, asa cum mi-ai povestit mie la telefon, sa ne spui experientele voastre avute cu medicii, cand ai timp poate scrii mai mult, vreau sa vada si alti parinti cum un medic te poate considera nebun daca vrei sa-ti salvezi copilul, despre cum se uita la tine uimit vazand ca nu vrei sa accepti ceea ce iti spun ei.
Cred ca zi de zi sunt parinti care ajung la astfel de medici, vreau ca ei sa vada aici pe forum ca "intotdeauna trebuie cautata si ceruta si a doua opinie", sa nu renunte.

Loredana

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #2 on: Septembrie 28, 2008, 06:06:43 pm »
Buna Nicoleta
O sa-mi fac timp si o sa mai scriu . Am dorit doar , pentru moment, sa o adaug si pe Amalia la lista cazurilor rezolvate de Domnul Doctor Sandica.

laura

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #3 on: Noiembrie 19, 2008, 12:00:03 pm »
Buna, Loredana,

Poti te rog sa ne spui ce costuri ati avut in Germania?vrem si noi sa mergem cu Eric la domnul dr Sandica pentru consultatie si eventual operatie.
Suntem fericiti ca Amalia este bine !

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #4 on: Noiembrie 20, 2008, 08:22:12 pm »
Buna Laura,

nu stiu daca Loredana intra pe forum sa vada mesajul tau. Daca te pot ajuta eu cu ceva, cu cea mai mare placere.
Am inteles ca l-ati contactat pe Dl. Dr. Sandica si probabil dupa ce a vazut diagnosticul, v-a dat si un raspuns, care sunt sigura ca e pozitiv, adica bebe poate fi operat.
Daca vreti sa stiti cat va costa operatia, raspunsul la aceasta intrebare il poate da numai clinica din Germania.
Daca vrei sa-ti spun cat va costa drumul, cazarea, cu astea te pot ajuta si chiar iti pot spune exact cu ce mergem noi, unde ne cazam etc.
Bebe cum se simte, e ok?
« Last Edit: Decembrie 01, 2008, 07:36:28 am by nicoleta »

Loredana

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #5 on: Noiembrie 30, 2008, 08:36:12 pm »
Buna Laura , buna Nicoleta

Intru pe site in fiecare zi (numai saptamana aceasta nu am intrat deloc , am fost plecata ) , si fiecare povestioara ma impresioneaza foarte mult. . Stiu prin ce treceti cu totii si sunt alaturi de voi .
Pe noi operatia ne-a costat 13.500 euro , dar operatia a fost facuta la Clinica Universitatii din Rostock . In momentul acela singurul care ne-a informat asupra pretului a fost domnul doctor Sandica. Cel mai bine, asa cum a spus si Nicoleta,  este sa vorbiti direct cu dumnealui

Vroiam sa va mai spun ca a fost operat si Rares si totul este ok. Poate stiti deja. Ieri am vb la telefon cu mama lui Rares si imi spunea ca , maine , la ora 17, domnul doctor ar avea un interviu pe TVR 1. 

Laura , toate cele bune si multa sanatate lui Eric . Sa nu ai nici cea mai mica indoiala totul se va rezolva asa cum trebuie.

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #6 on: Decembrie 04, 2008, 08:20:56 pm »
Buna Loredana,

voi ce mai faceti? Ce face Amalia?
Si eu stiu de la mama lui Silviu, care este inca in Bad O., ca Rares este bine, asa mult ma bucur, era foarte stresata Mihaela inainte sa plece.

Laura, voi ce ati reusit sa faceti cu formularul, l-ati obtinut?

Ema

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #7 on: Ianuarie 18, 2009, 09:36:43 pm »
Buna, Loredana!
E primul meu mesaj pe acest forum, dar ma adresez tie, deoarece am dori datele de contact ale dr. Sandica (adresa de mail). Am vrea sa-l contactam. Fiului meu, Calin, 7ani, i s-a descoperit intamplator un DSA 7mm, in august 2008 si de atunci nu mai stim ce ni se intampla. Cred ca el ne poate ajuta. Multumesc mult! Sanatate!

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #8 on: Ianuarie 19, 2009, 08:20:23 pm »
Buna Ema,

nu stiu daca Loredana mai intra pe forum in curand, nu a mai fost online de ceva timp asa ca iti dau eu adresa de mail a d-lui Doctor: esandica@hdz-nrw.de
Sanatate multa lui Calin, sigur va fi bine daca luati legatura cu dl Dr. Sandica.

Ema

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #9 on: Ianuarie 20, 2009, 08:48:33 am »
Nicoleta,
Iti multumesc foarte mult pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns. Sper ca totul sa fie bine. Sanatate multa la toti!

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #10 on: Ianuarie 20, 2009, 07:16:13 pm »
Ema, cu multa placere!
Vroiam sa te intreb cum ati descoperit abia acum aceasta problema? Au fost anumite simptome pe care le-ati sesizat ?
Te intreb pentru ca e bine ca si alti parinti sa stie.
Te rog, sa ne tii la curent despre Calin.

Ema

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #11 on: Ianuarie 20, 2009, 10:23:59 pm »
Buna!
In urma unei banale radiografii, facute la cererea noastra ca parinti (avem obiceiul ca o data pe an sa le facem analize celor 2 copii ai nostri, dar nu tot timpul aceleasi), s-a observat o oarecare marire a inimii. Am fost trimisi la cardiolog. Locuim in Iasi si, de aceea, am fost indrumati catre un cardiolog pediatru de la Spitalul de copii "Sf. Maria". I s-a facut o echocardigrafie in august 2007 si una in ianuarie 2008. Initial, s-a constatat un DSA de 7,7 mm ostium secundum fara HTAP, insuficienta tricuspidiana gr. 2 si artera pulmonara usor modificata. La al doilea control (ni s-a zis sa asteptam 6 luni, insa nu am mai avut rabdare) au fost unele modificari ale rezultatelor, inclusiv DSA de 6,8 - 7 mm, insa ni s-a zis ca poate sa fie si o eroare de masurare.
Saptamana viitoare, luni, avem programare la Centrul de cardiologie din Iasi, la prof. dr. Grigore Tinica (din cate stiu, a fost coleg si a si colaborat la editarea de carti cu dr. Sandica). Suntem nerabdatori sa auzim parerea sa. Va tinem la curent.
Am uitat sa zic: Calin e un copil absolut normal, nu oboseste, nu e cianotic, mananca normal, nu exista  nici un simptom ca ar avea ceva. Poate ca e mai micut de statura, dar si sotul meu a fost la fel si si-a revenit pe traseu.
Toate cele bune!

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #12 on: Ianuarie 21, 2009, 08:28:12 pm »
Ema, voi muta acest subiect la "Discutii generale", sper sa nu te superi.

Loredana

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #13 on: Ianuarie 29, 2009, 12:03:20 am »
Buna Ema

Nu am mai fost on line de ceva vreme . Fetita cea mare e clasa I , iar Amalia de ceva vreme vrea mai multa atentie.
Am calculat eu din mesajul tau si trebuie sa fi fost la doctorul Tinica . Ce ati aflat ? Cand am fost noi in Germania DSA-ul se opera cu cateter ..erau multi copii mari , se internau luni iar joi plecau acasa. Asa ar fi trebuit sa se intervina si la Amalia dar au incercat si au zis ca este mai bine sa intervina prin operatie.
O sa se rezolve. Daca ai vorbit cu domnul doctor Sandica sunt convinsa ca te-a linistit.