Author Topic: RMN pentru copii cu afectiuni cardio  (Read 312 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
RMN pentru copii cu afectiuni cardio
« on: Ianuarie 11, 2012, 05:34:52 pm »
Dragele mele, am nevoie de ajutorul vostru.

Sunt destui copilasi cu afectiuni cardio care au nevoie de RMN. azi am sunat la Timisoara la un centru de investigatii si am intrebat daca fac pentru bebelusi. Doctorul mi a dat raspuns ca in cazul in care copilul are valva mecanica, tija sau proteza are interzis RMN. De asemenea, am inteles ca conteaza si cu ce s-a inchis sternul. In cazul de fata ma intereseaza pentru un copil operat la Mures.

Prin analogie, Florina a fost operata la Munchen, are valva mecanica, iar medicii ii vor face RMN la urmatoarea vizita.

Vreau sa imi spuneti daca ati trecut prin experienta unui RMN in tara, daca da la ce centru si in ce oras.

Multumesc tare.

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
Răspuns: RMN pentru copii cu afectiuni cardio
« Reply #1 on: Ianuarie 11, 2012, 05:58:49 pm »
Bebelusul are nevoie de RMN neuro. Este operat de transpozitie de mari vase.

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #2 on: Ianuarie 11, 2012, 11:41:54 pm »
Andreea, aici e un pasaj dintr-un mesaj scris de mine prin noiembrie 2010. Euromedic e langa Fundeni.
Poate vor face RMN si bebelusilor.
Stiu sigur ca vor avea nevoie de o hartie oficiala semnata de chirurgul care a operat copilul, fara sa stie ce "materiale" s-au folosit la operatie nu vor face rmn-ul. Cel mai bine sunati si intrebati tot ce trebuie.

"Scuze, nu mai stiu cine intreba zilele trecute de RMN neuro, unde se poate face. Ieri Silviu si inca 3 copii care sunt internati la Robanescu, au fost trimisi la Euromedic http://www.euromedic.ro/. Sunati si cereti informatii, stiu sigur ca ei fac RMN si pentru copii."

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #3 on: Ianuarie 12, 2012, 12:38:48 am »
Multumesc, Nicoleta.

Am gasit si in Timisoara la neuromed (www.neuromed.ro). La fel au pus problema. Trebuie recomandarea scrisa a unui neurolog si o hartie oficiala de la cardiolog. Micutul este din Oradea si din acest motiv am apelat la zona aceea. Saptamana viitoare il asteapta la o vizita medicala pentru a evalua actele si a vedea copilasul. Decizia se va lua abia apoi.

Ella25

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #4 on: Ianuarie 12, 2012, 09:27:07 am »
     BUNA ZIUA,LA MULTI ANI DE ANUL NOU!!
             Dr Nicolescu la Bucuresti nu face si RMN la nevoie?

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #5 on: Ianuarie 12, 2012, 10:11:38 am »
Da, este mai aproape Timisoara, ai dreptate.
Sper sa reuseasca sa faca rmn-ul.

Ella, Dl.Dr. Nicolescu nu putea sa faca la Fundeni rmn, mai ales neuro. Doar ecografie de cord.
Voi ce faceti, cum sunteti?

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #6 on: Ianuarie 12, 2012, 11:33:10 am »
bebelusul are recomandare verbala pentru RMN neuro, de la medicul care l-a vazut la Mures. Acum parintii asteapta de la cardiolog parerea si o recomandare scrisa din partea neurologului. Scriu aceste lucruri pentru ca sunt dati in care parintii asculta doar o parere. Inteleg ca sunt si alte modalitati de investigare, intr-adevar, nu atat de precise(CT si echo).
Si am o dilema: ce se intampla oare daca copilul este operat in strainatate si pentru o astfel de investigatie este nevoie de recomandarea chirurgului?

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #7 on: Ianuarie 12, 2012, 12:44:19 pm »
Iti zic eu ce se intimpla: lui Silviu au refuzat sa-i faca rmn.
In timp ce Silviu era in cabinetul unde se facea rmn, l-am sunat pe Dl.Dr. Sandica sa-l intreb daca la operatie s-a folosit vreun material "metalic", raspunsul a fost ca nu, ca ii pot face rmn fara probleme, dar cei de la Euromedic nu au vrut sa accepte doar confirmarea verbala. Asa ca fara hartie scrisa, nu se poate face rmn.

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #8 on: Ianuarie 12, 2012, 03:52:15 pm »
Multumesc Nicoleta. Sper pentru micut sa se gaseasca o alta metoda de investigare, iar parintii sa nu aiba nevoie sa strabata tara in lung si in lat pentru aprobari scrise.

Ella25

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #9 on: Ianuarie 13, 2012, 09:43:45 am »

NICOLETA,multumesc de intrebare.

Alexandra este bine ,in momentul de fata,arata bine,se simte bine,e plina de energie.
Sper si ma rog sa amanam cat mai mult implantul de valva. La vara mergem la control in Germania.

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #10 on: Ianuarie 15, 2012, 09:12:17 pm »
noi am facut la Timisoara la Neuromed ,ANGIO-CT , iar doctorul Sandica ne-a spus ca este facut impecabil

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #11 on: Ianuarie 15, 2012, 09:22:29 pm »
La Timisoara am gasit si eu, tot la Neuromed. Pretul este de 1050 ron, daca nu se merge cu trimitere de la medicul de familie.

Daca se merge cu trimitere, se plateste anestezia 200lei si partea necompensata de 250 lei.