Author Topic: Legea reformei sistemului sanitar - asteptari si posibile consecinte  (Read 741 times)

0 Members şi 2 Vizitatori pe acest subiect.

soli

• Guest
Răspuns: Legea reformei sistemului sanitar - asteptari si posibile consecinte
« Reply #15 on: Decembrie 10, 2011, 02:09:04 am »
si cate ceva care ar putea sa va dea o idee despre cum s ar putea derula lucrurile

http://www.prostemcell.ro/social/noua-lege-a-sanastatii-va-intra-in-vigoare-in-2012.html

soli

• Guest
« Reply #16 on: Decembrie 11, 2011, 11:17:05 pm »
aici este o parte a proiectului de lege

http://reformasanatate.info/proiect-legea-sanatatii-partea-1/

o parte care mie mi a atras atentia ;

) Sistemul de asigurari sociale de sanatate este constituit din Casa Nationala a Asigurarilor Sociale de Sanatate (CNAS), asiguratorii de sanatate in contract cu CNAS, furnizori si asigurati, conform legii.si facand parte din atributiile si drepturile  asiguratorului (privat)

11) Sa asigure, in calitate de institutii competente, activitatile de aplicare a documentelor internationale cu prevederi in domeniul sanatatii incheiate de Romania cu alte state, inclusiv cele privind rambursarea cheltuielilor ocazionate de acordarea serviciilor medicale si a altor prestatii, in conditiile respectivelor documente internationale;

spicuind pe ici pe colo ,  deductiile mele sunt ca aceasta reforma este impusa statului roman ,este si necesara , dar e impusa , si in urmatoarele saptamani , pana la sf anului legea va fi finalizata si cum zice Jeffrey Franks , ''definitiva '' , dau un termen de un an pentru ca orice om sa aiba timp sa si faca asigurarea privata

exista posibilitati ca forma finala sa arate altfel , dar eu ash paria ca vor merge in mare pe aceste idei , cu care de o juma de an se chinuie sa familiarizeze populatia .

paragraful de mai sus , art 11 din atributiile asiguratorului privat , din punctul meu de vedere , inseamna ca ei vor prelua atributiile eliberarii formularelor e .

soli

• Guest
« Reply #17 on: Decembrie 11, 2011, 11:21:14 pm »
ei , adica , asiguratorii privati ,

copiii insa raman asigurati de CAS pana la 18 ani , care inca nu se stie cum va asigura .

prin unele locuri se speculeaza si desfiintarea CAS in urmatorii doi ani , prin falimentare .

soli

• Guest
« Reply #18 on: Decembrie 16, 2011, 09:59:06 am »
nu mi este clar daca este pe aici cineva destul de constient de ce urmeaza .

desi nu sunt mama omida si nici macare fiica ei , previziunile mele sunt urmatoarele .
aceasta lege va intra in vigoare in 2012 , prin dezbatere publica si sau asumare , ceea ce inseamna sinuciderea politica a clanului basescu , dar daca au ajuns aici inseamna ca e mai presus de vointa lor , chiar de la Dumnezeul momentului . FMI .
chiar daca e mai putin vizibil , aceasta reforma a inceput deja , prin inchidera unor spitale si deja intrata in vigoare coplata.

pentru ca nu exista legi de aplicare , norme de punere in practica adica , aceasta lege va produce haos si blocaje, cel putin in prima faza . destul de previzibil, banii alocati formularelor e vor fi blocati , pana la reglementarea legala a autoritatii care va fi in masura sa dispuna de ei, si anume , conform noiii legi , asiguratorii privati .

o mare parte dintre voi urmeaza sa fiti reoperati, unii in cursul urmatorului an .

doina ar putea concepe in numele vostru o , nici nu stiu cum sa i spun , adresa , catre urmatoarele autoritati .

- societatea de cardiologie , care este , in ciuda faptului ca , scuzati cacofonia , cardiologia e in coma
- acel dom vladescu care a conceput legea
-copac , asociatia bolnavilor cronici , care face ceva dar nu si pentru copiii cu malformatii ,pentru ca nimeni nu  s a afiliat la ei .
- inima copiilor . stimatul alex popa
- salveaza vieti , care are deja o voce puternica .

- in romania , inca o perioada , nu se vor putea opera copiii cu malformatii cardiace complexe .

sunteti cu totii, sau cei mai multi , dependenti de formularele e , si aveti nevoie sa stiti cum se va reglementa acest lucru prin noua lege ,

- in mod normal , numai medicii chirurgi din romania pot decide pe cine trimit , ce cazuri sunt urgente sau care ii depasesc , desi in procedura de obtinere  a formularului scrie ca medicul de specialitate , care poate fi si cardiologul pediatru presupunandu se ca acesta are deja opinia medicului chirurg .
acesti medici se numara pe degete , ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca unele diagnostice ii depasesc complet , numai medicii care stiu cate ceva despre respectivele diagnostice , si anume cei care au experienta , si nu se gasesc in romania , pot decide cat e de urgent acel caz

faceti aceste lucruri cunoscute , inainte sa va treziti in fata faptului implinit , si anume imposibilitatea de a opera copiii afara .

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #19 on: Decembrie 16, 2011, 08:45:28 pm »
Eu sunt socata de ceea ce mie mi se par aberatii dar totusi se intampla, incepand de la inchiderea spitalelor...

soli

• Guest
« Reply #20 on: Decembrie 17, 2011, 12:23:31 pm »
 raporturile  intre pacientii cu malformatii cardiace , si alt gen de pacienti cu boli complexe , pot fi usor reglementate prin noua lege , lege care ar trebui sa stipuleze si sa accepte ca sistemul sanitar si medical romanesc are lacune si este mult in urma celorlalte state ue , punand in pericol si lipsind de posibilitatea reala de a da o sansa la viata acestor , fapt ce contravine drepturilor omului  , si nu se poate pronunta in ceea ce priveste tratarea acestor boli complexe , acceptand legal opinia si statutul superior , si institutia in sine a  MEDICULUI CURANT  din alta tara . odata acceptat prin lege , asiguratorul este obligat sa acopere aceste cheltuieli , incepand de la operatie , tratament , controL, cateter, medicatia care nu e compensata in acest moment in romania , desi de ea depinde supravietuirea unei categorii de bolnavi , si e recunoscuta ca atare in alte tari .

legea reglementata in acest fel , v ar da linistea necesara sa va cresteti copiii normal , in romania , avand acces la ce are orice om normal din tarile mai avansate din ue .

ca sa puteti obtine aceste reglementari aveti nevoie de o voce puternica , asociatia care sa va reprezinte pe toate , in diverse locuri ale tarii, dar mai ales la bucuresti , aveti nevoie sa va mobilizati si organizati .
nu mai este foarte mult timp .

soli

• Guest
« Reply #21 on: Decembrie 17, 2011, 12:40:22 pm »
corect - raporturile intre pacienti si medic,

acest fapt , care este o realitate , viata copiiilor depinde de deciziile medicale ale unui medic curant din alta tara , nu este transpus legal, , opinia corecta si bazata pe experienta a medicului curant din alta tara este negata de actualul sistem de asigurari si de medcul de acasa,  lasand la voia intamplarii soarta acestor copiii, lasand parintii sa caute solutii alternative de finantare a acestor cheltuieli medicale , finantare pe care pacientii ue o obtin de la asigurator , prin simplul fapt ca lucreaza , si cotizeaza la sistemul tarii respective de asigurari .

soli

• Guest
« Reply #22 on: Decembrie 17, 2011, 12:45:37 pm »
ministerul sanatatii a dat urmatorul comunicat , si e bine de luat in seama

http://www.ms.gov.ro/?pag=62&id=9262&pg=1

nu asiguratorii romani vor intra pe piata , pentru ca nu intrunesc nr minim de 1 mil de asigurati cerut de noua lege .

soli

• Guest
« Reply #23 on: Decembrie 23, 2011, 10:35:23 am »
http://www.ms.ro/?pag=62&id=9271&pg=1

legea va intra curand in dezbatere publica, si se mentioneaza ca si asociatiile de pacienti pot avea ceva de spus ,

doina , poate ar fi bine sa ai ceva de spus , la bucuresti nu e nimeni care sa reprezinte aceasta categorie de pacienti , inca .

soli

• Guest
« Reply #24 on: Decembrie 29, 2011, 08:19:46 am »

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10999826-exclusiv-fmi-critica-proiectul-legii-sanatatii-sustinem-reforma-dar-conditiile-unei-legi-reguli-sanctiuni-dure.htm

dat fiind ca se preconizeaza inceperea unei dezbateri publice , intentionez sa mut acest subiect pe un forum in care sa faca obiectul unui dialog , nu al unui monolog , pe desprecopii ,

definirea acestei legi , in sensul in care avantajeaza copiii cu malformatii cardiace , este vitala .

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
Ma bucur ca acest proiect de lege a fost retras de catre presedentie.