Rodica, ai dreptate cand spui ca dl. Dr. Suciu ar putea opera in centrul de la Budimex, dar pe dansul l-a intrebat cineva daca ar vrea sa faca asta? Parerea mea este ca acolo la Tg. Mures sunt cele mai mari orgolii, eu asa am simtit si simt in continuare. Pentru mine, deci strict la cazul nostru, al nepotelului meu, Dr. Suciu nu a facut nimic!
Iar in iunie 2008 nu ii plecasera nici asistentele si aveau si fonduri, cred ca nu a facut nimic pentru ca nu stia ce sa faca sau nu a vrut sa faca, altfel nu imi explic totalul dezinteres pentru acest caz ajuns de urgenta cu elicopterul la ei. Ba chiar a fost ranit in orgoliu cand eu am mers la dansul si i-am spus ca vreau sa-l trimit in Germania pe Silviu.
M-am abtinut si nu am scris pe forum niciodata despre discutia mea cu dansul, face to face, citez "nu o sa-l opereze nimeni pentru ca aceasta interventie tine de abc-ul chirurgiei", "sa vorbeasca si cu mine doctorul la care il duceti, sa-mi spuna si mie ce operatie ii va face si ii voi face si eu", "operatia presupune o munca de Sisif" "copilul nu are nici o sansa de supravietuire" etc etc. ....cu aceasta atitudine eu nu-l pot ridica in slavi pe distinsul chirurg, sau ai depus un juramant si il respecti pentru toti sau faci trieri nejustificate si ai jurat stramb.
Atunci eram atat de revoltata, imi venea sa urlu de suparare, mai ales ca l-au tinut pe Silviu 10 zile cu saturatie 40%, fara sa-i faca nimic, fara sa ne spuna din start ca ii vor face sau nu ceva, iar acum Silviu a ramas cu sechele psiho-motorii, un copil care nu vorbeste, nu merge, nu mananca singur, oare a cui e vina

Sint sigura ca a facut si bine, ca sunt copii salvati de dansul, dar Dr. Suciu e unul singur, are capacitati limitate, fizice si materiale.
Imi pare tare rau, dar eu nu il pot promova si sustine. Poate sint rea, nedreapta fata de alti copii si parinti, dar asta simt.
Nici nu imi trecea prin cap, dar o prietena mi-a deschis ochii referitor la "promovarea" d-lui Dr. Sandica, ea mi-a zis ca poate sint unii care isi imagineaza ca eu as avea ceva de castigat de pe urma acestei "promovari" si tind sa cred ca exista si astfel de persoane, din pacate.
Eu il recomand si vorbesc atat de mult despre dansul pentru ca e singurul in care am incredere si pe care il cunosc. E departe, e in Germania, nu toti pot ajunge acolo, adevarat.
Dar sintem europeni, sintem liberi sa facem alegeri, daca e drumul mai lung si mai costisitor, nu conteaza, daca aduni drumurile si costurile suportate de multi parinti care merg la Tg. Mures si care sunt amanati la infinit, ajungi tot pe acolo ca si costuri sau chiar mai mult.
Daca exista doar optiunea aceasta deocamdata, adica Dr. Eugen Sandica, eu as alege-o in continuare, pentru copilul tau esti in stare sa treci peste munti si ape, sa ajungi la capatul lumii, numai sa fie bine.
De cand am creat forumul i-am asteptat si pe parintii copiilor operati la Tg. Mures sau pe cei nemultumiti de Tg. Mures, nu stiu de ce nu au scris, eu nu le-am interzis accesul nici o clipa.
Imi doresc din tot sufletul sa se intimple o minune, sa vina Dr. Sandica si sa opereze la Budimex! Asta da, asta as sustine neconditionat.
Pana la urma eforturile Dr-lui Carstoveanu si ale Asociatiei Inima Copiilor vor fi rasplatite, au luptat prea mult ca sa nu apara si rezultate. Am incredere ca totul va fi bine si ca incetul cu incetul vor avea un centru de chirurgie in care copii vor fi salvati. Vreau sa ma lupt pentru un astfel de centru unde oamenii sa fie de calitate si sa merite respectul nostru.