Author Topic: Sa ne cunoastem (12)  (Read 7096 times)

0 Members şi 3 Vizitatori pe acest subiect.

ana maria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
Răspuns: Sa ne cunoastem (12)
« Reply #255 on: Ianuarie 25, 2012, 05:34:07 pm »
 Mihaela, fetita mea Alessia a fost operata acum 2 ani de tetralogie fallot. Din septembrie, cand s-a racit vremea , a inceput sa haraie, in special in timpul somnului, sa respire foarte greu, tuse seaca insotita de voma. M-am speriat fiindca am crezut ca e ceva in neregula la inima. Am fost initial la dr. A. Nicolescu  care ne-a asigurat ca evolutia postoperatorie e buna, iar acele simptome nu au legatura cu inima. Dr. pediatru ne-a spus ca nu e racita si este posibil sa aiba polipi; dr. orl-ist a observat ca are amigdalele marite si ele determina acele simptome. Am luat antibiotic, analizele sunt bune, dar n-am scapat de haraiala si respiratia greoaie in totalitate(in special in timpul somnului). Am apelat si la alte metode: am cumparat un aparat de salinizare, uleiuri volatile cu eucalipt , aerosoli si am reusi sa diminuam acele simptome.
In ceea ce priveste greutatea , Alessia are acum 9 kg si sunt multumita. Urmam o cura de ingrasare  din noiembrie, la recomandarea dr pediatru, iar rezultatele incep sa se vada. Am schimbat laptele, acum bea numai Nutrini, vitamine- Viusid, Colostrum cu probiotice, enzime si am reusit astfel sa depasim bariera de 7 kg.
Multa sanatate si pupam inimioarele!
Ana Maria

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #256 on: Ianuarie 25, 2012, 06:59:39 pm »
Iti multumesc, Ella, pentru raspuns.
I-ai dat Ribomunyl praf? fiindca noi luam niste pliculete cu prafuri, care din cate am inteles nu sunt considerate chiar vaccin, ii stimuleaza doar imunitatea, in sensul ca i-o provoaca, ca si cand ar lua contact cu bacteriile respective; chiar am intrebat-o pe pediatra la inceput daca e un fel de vaccin si a zis ca nu....
Si ai observat vreo reactie dupa ce a inceput sa-l ia..?

Ella25

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #257 on: Ianuarie 25, 2012, 07:38:20 pm »
Gilia,

Lui Raul i-am dat pliculete cu prafuri de ribomunyl.
Pentru Alexandra,anul trecut,inainte sa inceapa gradinita,pentru cresterea imunitatii,mi-a recomandat tot felul de siropuri pe baza de plante,cum este septilinul.Am intrebat daca pot sa-i dau si ei ribomunyl la care mi-a raspuns ca acesta este un vaccin...si a lasat  ideea neterminata,n-am inteles ce vroia sa spuna cu asta ca a trecut iar la naturiste.
Daca i-a folosit lui Raul nu stiu ce sa spun pentru ca in primul an la gradinita  a racit mereu.

Ella25

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #258 on: Ianuarie 25, 2012, 07:57:06 pm »
GILIA,vreau sa specific ca Raul a racit des in primul an la gradi dar racelile nu au fost grave,cred ca l-a ajutat  si ribomunylul sa traca mai usor peste infectiile cauzate de bacterii.

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #259 on: Ianuarie 25, 2012, 08:13:21 pm »
Ana Maria, felicitari pentru 9 kg !!  :)

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #260 on: Ianuarie 25, 2012, 09:20:21 pm »
As fi preferat si eu sa ne dea ceva naturist, dar acum asta e, am intrat in hora, jucam pana la capat.. :) adica pana la sfarsitul lui Aprilie...probabil n-ar fi fost cazul sa ia nimic deocamdata fiindca ea oricum n-avea decat 1 an, nu intra in colectivitate si nici n-a avut probleme cu imunitatea..am intrebat fiindca am fost de la inceput indoita in legatura cu prafurile astea, si cand a inceput sa-i curga si nasul la 2 zile de la administrare..... Oricum, mie mi-a zis clar ca nu e vaccin... Toamna viitoare insist sa-i recomande si ei ceva pe baza de plante si sa n-o mai indopam cu bacterii.. :P

Numai bine!!

Ella25

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #261 on: Ianuarie 26, 2012, 08:40:06 am »
    Gilia,multa sanatate!Sa va fie de folos!
M-ai intrebat daca Raul a avut vreo reactie la adminisrarea rib.Raul nu a avut nici o reactie,nu ia curs nasucul sau altceva.

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #262 on: Ianuarie 28, 2012, 09:28:08 pm »
Iti multumesc, Ella, de specificare! Asta voiam intr-adevar sa aflu... :) fiindca la Lorelai a fost ciudat tare...primele 3 saptamani, cand stii ca se administreaza plicurile la greu, i-a curs in continuu (ei, care nu-i cursese niciodata nasul..), iar cand am ajuns la 1 plic/ sapt si-a revenit. Mi-a zis si doctorita ca poate sa fie o reactie la el...de aia nu intelegeam de ce voia sa continuam...in fine.. :)

Sanatate!!

Flori

• Full Member
    • View Profile
« Reply #263 on: Ianuarie 29, 2012, 09:09:32 am »
An citit cateva pagini in urma ca Dl Dr Nicolescu este acum la Budimex.Intrebarea mea este daca il mai gasim si la Fundeni?Peste 1-2 luni ar trebui sa mergem la un control,iar noua ne-ar fi mult mai usor sa ajungem la Fundeni,daca inca mai lucreaza si acolo.
Multumesc mult!
Multa sanatate tuturor copilasilor.

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #264 on: Ianuarie 29, 2012, 12:38:06 pm »
Flori, pe dl doctor il gasesti la Marie Curie. La Fundeni nu mai lucreaza. De asemenea, il gasesti la spitalul Sanador, la clinica Academica.

Flori

• Full Member
    • View Profile
« Reply #265 on: Ianuarie 29, 2012, 02:59:48 pm »
Merci mult,Andreea :-* Noroc cu voi,altfel il cautam tot la Fundeni .....
« Last Edit: Ianuarie 29, 2012, 03:00:34 pm by Flori »

alina

• Jr. Member
  • **
  • Eric-Cristian
    • View Profile
« Reply #266 on: Februarie 06, 2012, 11:20:00 pm »
Fetelor voi le-ati facut micutilor vaccinul pneumococic? Noua ne-a recomandat medicul de familie sa il facem pentru ca se afla in grupa de risc.Se pare ca acest vaccin nu se afla in lista vaccinurilor gratuite.

liviams

• Full Member
    • View Profile
« Reply #267 on: Februarie 07, 2012, 06:31:53 pm »
eu nu am facut!

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #268 on: Februarie 07, 2012, 10:50:57 pm »
Nici noi nu am facut, nici nu ni s-a recomandat! Din cate stiu, nici nu e prea bine sa se faca atatea vaccinuri, cele obligatorii probabil ca sunt suficiente, dar parerile sunt impartite la capitolul asta. Noi n-am facut niciodata niciun vaccin care nu era inclus in schema de vaccinare si abia am asteptat sa scapam si de alea....stiu pe cineva care a facut vaccinul pentru rotavirus, iar pe urma a contactat virusul, la scurt timp..

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #269 on: Februarie 07, 2012, 11:50:53 pm »
Si noi am facut vaccinurile din schema de vaccinare doar ca am optat pentru cele cumparate. Noi am vrut virusi "morti" :)
Asociatia Copiilor cu Boli Cardiace Congenitale
www.acbcc.ro