Author Topic: Sa ne cunoastem (10)  (Read 5985 times)

0 Members şi 4 Vizitatori pe acest subiect.

bobocica

• Guest
Răspuns: Sa ne cunoastem (10)
« Reply #30 on: Iunie 09, 2011, 11:26:27 am »
Nicoleta multumim pt vesti. Sunt minunate.

Ana, eu nu am fost in aceasta situatie. Insa ia legatura cu Ema. Ea a avut.

liviams

• Full Member
    • View Profile
« Reply #31 on: Iunie 09, 2011, 11:49:40 am »
Felicitari Razvanel! Sa te recuperezi repede voinicule si sa fii sanatos!

ana maria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #32 on: Iunie 09, 2011, 01:09:41 pm »
Ma bucur pentru vestile minunate pe care ni le-a adus Nicoleta!
Alessia face kinetoterapie intensiv....au inceput sa se vada si rezultate si sper sa reusim sa facem primii pasi in mod independent!

Ana Maria

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #33 on: Iunie 09, 2011, 03:42:52 pm »
Felicitari, Razvanel !!

Ema-Asociația Alina-Maria

• Full Member
    • View Profile
    • Asociatia ALINA-MARIA
« Reply #34 on: Iunie 09, 2011, 04:37:14 pm »
Nicoleta,ma bucur din suflet pentru Silviu!Ca de altfel pentru toate vestile bune!
Doamne-ajuta sa fie bine toti!!!!
Nu prea pot sa scriu mult ca pitica mea e toată ziua plina de energie si vrea sa stau doar cu ea...

Ana,ti-am trimis un mesaj ieri pe privat!!!Sper ca ai rezolvat,nu?
Daca ai raportul medical, în raport este CLAR specificat ca intervenția nu se poate face in timp util in țară.Iar medicii care semnează acolo, își asuma toată răspunderea pentru asta!Asa cum ți-a spus și Andreea,NU AU VOIE SA REFUZE!!!
Nici un medic nu ți-ar întocmi un raport medical pentru formularul S2, dacă in Romania s-ar putea face intervenția chirurgicala!
Bafta multa iti urez si asteptam vesti de la tine!

kamy

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #35 on: Iunie 09, 2011, 06:09:49 pm »
Sanatate multa tuturor copilasilor! :-*
Recuperare cat mai rapida lui Razvanel si Andreei!
Poate ne vom intersecta acolo ca saptamana viitoare vom ajunge si noi pentru RMN.
Nicoleta, multumim de vestile bune si multa sanatate lui Silviu.

ailioaieanamaria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #36 on: Iunie 09, 2011, 11:28:25 pm »
din pacate nu am rezolvat nimic,cautam solutii cat mai urgente

Ema-Asociația Alina-Maria

• Full Member
    • View Profile
    • Asociatia ALINA-MARIA
« Reply #37 on: Iunie 10, 2011, 09:47:28 am »
Ana, ați trimis fax la Tg. Mureș?

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #38 on: Iunie 10, 2011, 11:35:23 pm »
Ma bucur tare mult sa citesc atatea vesti bune!!
Eu nu mai apuc sa scriu deoarece Lorelai e din ce in ce mai energica, s-a ridicat de vreo 2 saptamani in picioruse si nu mai sta o clipa locului, topaie, se agita, mandra nevoie mare de noua ei realizare...  :P; mananca din ce in ce mai bine (ca doar are nevoie de energie sa sara atat!!) asa ca rezerva ei de laptic special se topeste vazand cu ochii...noroc cu Nicoleta, ne-a mai ajutat ea cu niste laptic adus din Germania, ca-n Romania nu se gaseste.. (multumim Nicoleta!!); ar fi fost niste alternative mai accesibile la Nutricia si Humana, dar ei ii place atat de mult asta (Milupa Basic F) incat mi-e si groaza cand vom termina cu regimul si vom schimba din nou laptele...peste vreo 2 sapt ::)
Ana, stiu in ce tensiune groaznica te afli in momentul asta...dar nu te lasa, fiindca legea e de partea si trebuie sa reusiti!; atata vreme cat ai raportul de la dl. dr. Nicolescu, eu nu inteleg ce negatie le mai trebuie?? Domnul doctor nu va facea raportul daca nu erati un caz de trimis in afara tarii! Trebuie sa insisti la cei de la CAS sa vada ca stii foarte bine care e dreptul tau.. mult succes!!

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #39 on: Iunie 11, 2011, 01:09:04 pm »
Lipsesc o saptamana si cand citesc, numai vesti bune!!! :) Ma bucur sa aflu ca toti copilasii sunt cat se poate de bine!!

Magda, nu-mi mai amintesc daca ti-am scris dar lucrurile au decurs pe masura pozitivismului tau.

Bravo, Andreea, Razvan, Silviu, Alexandra.

Ana Maria, NU EXISTA ASA CEVA! Doar daca intre timp legea  s-a schimbat...E doar modul lor de a te intimida. RAPORTUL MEDICAL ESTE SUFICIENT.  Daca ai fi citit din urma ai fi vazut ca la CJASCT cereau lista de programare din centrul unde urma sa aiba loc interventia si costul ei, in GL codul interventiei,........................................., extrem de inventivi ::) ::) Legea este aceeasi in toata tara si nu numai :) si spune asa:

PARAGRAFUL 2
Procedura emiterii formularului de către casele de asigurări
(Art. 43. — (1) În vederea obținerii formularului E 112,
persoana interesată depune o cerere la casa de asigurări în
evidența căreia aceasta este înregistrată ca persoană asigurată.
(2) După efectuarea înregistrării cererii, casa de asigurări
procedează la analiza acesteia, după cum urmează:
a) verifică statutul de asigurat al persoanei solicitante; în
situația în care în urma verificărilor se constată că persoana nu
este asigurată, cererea de eliberare a formularului nu este
aprobată, iar acest lucru se comunică în scris solicitantului;
b) analizează dosarul medical pentru a verifica îndeplinirea
condiției prevăzute de art. 22 alin. (2) din Regulamentul (CEE)
nr. 1.408/71; *
c) dacă constată îndeplinirea condițiilor prevăzute la lit. a) și
b), eliberează formularul E 112.
(3) Termenul maxim de soluționare a cererii de eliberare a
formularului E 112 este de 5 zile lucrătoare.

Art. 45. — (1) În cazul prevăzut la art. 40 alin. (1) lit. b),
cererea va fi însoțită de următoarele documente:
a) copie de pe actul de identitate sau de pe certificatul de
naștere, după caz;
b) dosarul medical, care va conține, pe lângă înscrisuri
medicale, raportul medical prevăzut în anexa nr. 10A, din care
să rezulte diagnosticul, precum și recomandarea medicală
pentru efectuarea tratamentului;
c) confirmare scrisă din partea unității sanitare din statul
membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic
European în care se intenționează efectuarea serviciului
medical, cu privire la disponibilitatea acesteia de a acorda
respectivul serviciu medical, în baza formularului E 112, în
perioada indicată de persoana solicitantă, pe baza recomandării
medicului curant care întocmește raportul medical.
(2) Din raportul medical trebuie să rezulte că serviciul
medical solicitat face parte din pachetul de servicii de bază de
care beneficiază asigurații în sistemul de asigurări sociale de
sănătate din România, precum și faptul că acesta nu poate fi
efectuat într-un interval de timp rezonabil în niciuna dintre
unitățile sanitare din România, luând în considerare starea
curentă de sănătate a persoanei solicitante și evoluția probabilă
a bolii.
(3) În raportul medical întocmit de medicul curant trebuie
precizat în mod explicit și argumentat motivul pentru care
serviciul medical respectiv nu poate fi acordat într-un interval de
timp rezonabil în nicio unitate sanitară din România.
(4) Raportul medical trebuie întocmit de un medic dintr-o
unitate sanitară aflată în relații contractuale cu o casă de
asigurări de sănătate din România.

(5)
Toate documentele medicale, precum și raportul medical
trebuie să fie datate, semnate și ștampilate.

In cazul in care mai ai dubii, intreaba daca a mai avut cineva nevoie de negatie in cazul unei transpozitii? Intreaba la casa, in baza carui alineat din lege iti cer inca o opinie ?Legea completa aici http://www.malformatiicardiace.ro/forum/index.php/topic,114.0.html. Solutia, citeste bine legea, sunt doar cateva paragrafe, in special  cele marcate, daca gasesti acolo ceva legat de negatie inseamna ca are rost sa te agiti sa faci rost de ea, altcum nu au nici un drept sa-ti ceara asta.
« Last Edit: Iunie 11, 2011, 05:47:17 pm by mQQm »
If I had a prayer, it would be this: “God spare me from the desire for love, approval, or appreciation. Amen.” 
We live in a house of mirrors and think we are looking out of the windows—Fritz Perls

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #40 on: Iunie 11, 2011, 01:25:28 pm »
buna seara tuturor. ma bucur enorm ca sunteti bine toti. Eu am avut probleme cu calculatorul si cu netul mult timp si de-abia acum am inceput sa citesc de unde am ramas.daca pot sa va ajut cu informatii despre doctori,de recuperare sau orice altceva spuneti imi pare rau ca nu am fost alaturi de voi atat de mult timp,;Codrut in iulie face 7 ani si e la faza de :eu nu pot ca-s bebe mic fa tu mami ca esti fata mare suntem intr-o continua divergenta  toata ziua, nu-i tace gura si ma uit la el si nu mi vine sa cred de unde am plecat si cum era si cum e acum. Nicoleta ma bucur enorm ca-i Silviu binesi ca a invins. toti copiiii de aici sunt invingatori. pupici

Te salut si aici! Cred ca ar fi util sa scrii pt mamicile copilasilor care ar putea avea nevoie despre Hiperbara. Eu am auzit despre  asta de la Dragoslava cu ceva timp in urma. Numai bine, ma bucur sa avem vesti de la voi.
If I had a prayer, it would be this: “God spare me from the desire for love, approval, or appreciation. Amen.” 
We live in a house of mirrors and think we are looking out of the windows—Fritz Perls

ailioaieanamaria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #41 on: Iunie 11, 2011, 04:34:44 pm »
Buna la toata lumea,Ema degeaba trimit eu fax si din pacate am tot incercat 2 zile sa trimit fax la tg mures ca nu imi raspund la fax,dar cei de la CSA, au cerut o stampila de la un medic chirurg precum fiul meu nu se poate opera aici in tara ,am vb si cu dl.dr. Nicolescu si dumnealui ma asigurat ca nici un medic chirurg nu pune o astfel de stampila si ca cei de la CAS de aceea a si cerut ,probabil sa nu  imi elibereze formularul,nu stiu ce mai pot face si unde sa apelez ,pt ca directoarea de la CAS nici macar nu asculta ,iti spune in cateva cuvinte "sa imi aduceti stampila de la medic chirurg ca altfel nu avem ce discuta "si asa i-a inchis gura sotului meu care nici nu apuca sa vb ca dansa il acoperea ,asta e problema mea ,si din pacate am intrat in criza de timp ,trebuia sa plecam luni spre Germania pt.ca plecam cu masina ,acum din pacate trebuie sa amanam ,dar asta e Romania din pacate ,va multumesc pt.raspunsuri si va doresc multa sanatate

Flori

• Full Member
    • View Profile
« Reply #42 on: Iunie 11, 2011, 04:53:34 pm »
Buna la toata lumea,Ema degeaba trimit eu fax si din pacate am tot incercat 2 zile sa trimit fax la tg mures ca nu imi raspund la fax,dar cei de la CSA, au cerut o stampila de la un medic chirurg precum fiul meu nu se poate opera aici in tara ,am vb si cu dl.dr. Nicolescu si dumnealui ma asigurat ca nici un medic chirurg nu pune o astfel de stampila si ca cei de la CAS de aceea a si cerut ,probabil sa nu  imi elibereze formularul,nu stiu ce mai pot face si unde sa apelez ,pt ca directoarea de la CAS nici macar nu asculta ,iti spune in cateva cuvinte "sa imi aduceti stampila de la medic chirurg ca altfel nu avem ce discuta "si asa i-a inchis gura sotului meu care nici nu apuca sa vb ca dansa il acoperea ,asta e problema mea ,si din pacate am intrat in criza de timp ,trebuia sa plecam luni spre Germania pt.ca plecam cu masina ,acum din pacate trebuie sa amanam ,dar asta e Romania din pacate ,va multumesc pt.raspunsuri si va doresc multa sanatate

Mi se pare strigator la cer ceea ce vi se intampla! Sa inteleg ca programarea o aveti peste cateva zile si exista riscul sa o pierdeti???Incredibil!
Poate ca acea doamna directoare ar trebui intrebata daca are copii si cam care ar fi starea dumneaei in cazul in care copilul ar trebui operat pe cord deschis si i s-ar pune bete in roate???Doamne,unii oameni chiar nu au inima,nu realizeaza prin ce trecem noi,parintii de copii cu malformatii cardiace....De-a dreptul revoltator!!!

Flori

• Full Member
    • View Profile
« Reply #43 on: Iunie 11, 2011, 04:57:58 pm »
Ma bucur din toata inima sa citesc vestile bune pe care ni le-a adus Nicoleta.
Nici eu nu prea mai am timp de net in ultima vreme.Rares a inceput sa se ridice,sa mearga cativa pasi singurel,vrea numai afara,ne solicita permanent.
Saptamana trecuta am fost si noi la Dl Dr Nicolescu si vestile sunt bune,inimioara ok si a zis sa renuntam si la regimul alimentar.Asa ca incet-incet si cu multa prudenta(pentru ca noi am tinut regim 1 an si 4 luni) introducem alimentatia cu lipide.Sper din toata inima sa fie in regula,sa o tolereze bine.

Multa sanatate tuturor.

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #44 on: Iunie 11, 2011, 05:34:21 pm »

Ana,  de unde esti, de ce casa apartineti? Trebuie sa intelegi ca aici nu este vorba de CE SPUNE directoarea, ci legea. Voi nu v-ati dus acolo ca sa discutati cu directoarea ci v-ati dus intr-o institutie publica  sa inregistrati o cerere. Ei sunt obligati, conform legii, sa inregistreze cererea si sa dea o rezolutie. In cazul in care raspunsul este negativ ,conform legii, trebuie sa argumenteze de ce? In scris, nu pe vorbe. Deci daca nu ati depus dosarul , depuneti-l, sunt obligati sa-l primeasca
(Art. 43. — (1) În vederea obținerii formularului E 112,
persoana interesată depune o cerere la casa de asigurări în
evidența căreia aceasta este înregistrată ca persoană asigurată.
(2) După efectuarea înregistrării cererii, casa de asigurări
procedează la analiza acesteia, după cum urmează:
a) verifică statutul de asigurat al persoanei solicitante; în
situația în care în urma verificărilor se constată că persoana nu
este asigurată, cererea de eliberare a formularului nu este
aprobată, iar acest lucru se comunică în scris solicitantului;

lucru care nu este posibil, toti copiii pana la 18 ani fiind asigurati

Ana, daca vrei sa ajungi cu copilul acolo unde ti-ai propus trebuie sa intelegi ca aici nu este vorba despre vorbe,  spune-i d-nei director ca se afla intr-o institutie publica si sunt obligati sa-ti inregistreze cererea si dosarul aferent, sa-ti dea nr de inregistrare si ca astepti sa primesti raspuns in 5 zile, asa cum prevede legea. Cat despre parafa chirurgului spune-i ca-i un abuz, altcum sa-ti arate ea in lege unde scrie lucrul asta. Faptul ca niciuneia dintre noi nu i s-a cerut acea stampila ce-ti spune? Si citeste legea!!! numai asa vei sti sa raspunzi la abuzurile pe care le face d-na director