Author Topic: Alimentatia piticilor nostri  (Read 1542 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
Răspuns: Alimentatia piticilor nostri
« Reply #45 on: Septembrie 01, 2011, 01:51:29 pm »
Eu abia acum am vazut mesajele pe care le-ati lasat in martie (!!!) atunci, nu stiu cum, le-am ratat.... (intrasem in  linie dreapta spre operatie si stresul legat de asta a facut ca alimentatia sa nu mai fie atat de importanta... :P) va multumesc acum..

Doina, multumim pt carte, incerc s-o citesc cand mi se da asta mica jos din spate (sta efectiv agatata de spatele meu acum.. :)))

liviams

• Full Member
    • View Profile
« Reply #46 on: Februarie 05, 2012, 09:48:58 pm »
Fetelor as avea si eu o intrebare: pana la ce varsta ati dat copilasilor lapte praf?
 Irina are acum 2 ani si noua luni si vroiam sa-i dau lapte de vaca. Am incercat si i-am pus in amestec cu laptele praf, cam o luna. Totul a fost ok, dar cand i-am dat doar laptele de vaca i-au iesit bubite pe burtica.
Acum am trecut din nou pe lapte praf....
nu stiu cum sa fac! Oare care e mai bun?
 Stiu ca cel praf are mai multe vitamine decat cel de vaca, doar ca ma gandeam ca cel de vaca e mai natural totusi...Sfatuiti-ma va rog!
« Last Edit: Februarie 05, 2012, 10:23:32 pm by liviams »

magdaz

• Full Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #47 on: Februarie 05, 2012, 10:25:11 pm »
Noi nu am dat lapte praf. Doar lapte de mama si lapte de vaca, pasteurizat, dupa 1 an 3,5 %; dupa 2 ani 1,5%.
Daca face bubite de la laptele de vaca probabil ca nu e potrivit pentru ea. Dupa 3,5 ani Iarina a renuntat la laptele zilnic (i-am aruncat biberonul si din canuta nu mai este asa amuzant). Acum consuma ocazional lapte, atat ea cat si Rares.
« Last Edit: Februarie 05, 2012, 10:50:10 pm by magdaz »

liviams

• Full Member
    • View Profile
« Reply #48 on: Februarie 05, 2012, 10:28:04 pm »
Irinei ii place sa bea noaptea lapte. Bea aproape 400 ml/noapte.Lapte Mili pasteurizat de 3.5% grasime i-am dat Nu inteleg de ce nu i-au iesit bubite de la inceput?

magdaz

• Full Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #49 on: Februarie 05, 2012, 10:52:51 pm »
Chiar nu stiu... copiii mei nu au baut lapte noaptea decat pana putin peste un an.

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #50 on: Today at 10:52:06 am »
Livia, sigur de la lapte are bubitele? Daca a baut combinat cu lapte praf si nu i-au iesit bubite, poate nu e de la lapte.

Si Darius e un mare amator de lapte. De la 2 ani nu mai bea lapte praf, bea lapte la cutie de 1.5 pentru ca e constipat iar cel de 3.5 ne facea mari probleme la partea asta. Nu ar da pe nimic portiile de lapte. Inca bea 250 cu cereale si miere atat dimineata cat si seara. Biberonul e viata lui ;D. Arte tetina taiata cu cutitul ;D

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #51 on: Today at 05:32:49 pm »
Mie tocmai mi-a zis pediatra ei sa nu-i mai dau lapte de vaca pana la 2 ani decat sub forma de gris, orez cu lapte, sub nicio forma sa-i dau sa bea. Asta fiindca Lorelai mai avea obiceiul sa bea din cana mea (si i-am zis doctorei), eu sunt mare amatoare de lapte, asa ca, pe langa laptele ei praf, o mai lasam sa guste si de la mine....si uneori imi bea toata cana dintr-o rasuflare!! :))de-acum, n-am s-o mai las, cu tot regretul.. :( pana la 2 ani, doar lapte praf, ca cica ala are vitaminele de care au nevoie la varsta lor si laptele de vaca le scoate fierul si calciu (am ramas socata cand am auzit asta!!!!), nu e bun pentru ei acum....chiar ma gandeam cum or fi crescut toti copiii de la tara cu lapte de vaca..???dar merg pe mana ei si de data asta...
Livia, si eu ma gandesc ca poate nu e de la lapte...si lui Lorelai i-au aparut niste cosulete pe fata de vreo 3 zile si habar n-am de la ce...

Eu sunt cam in impas in legatura cu ce sa-i mai fac sa manance...nu mai am inspiratie!! ceva idei, mai ales pentru seara....? eu ii tot fac seara gris cu lapte, orez cu lapte, mamaliga...si nu mai stiu ce sa fac! :) noroc ca-i place sana si bea la greu cand n-am altceva sa-i dau.. :P