Author Topic: Alimentatia piticilor nostri  (Read 1959 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
Alimentatia piticilor nostri
« on: Februarie 24, 2011, 09:02:48 am »
Alimentatia este suficient de importanta pentru a beneficia de subiect aparte. Aici putem impartasi aspecte pe care le-am intampinat, in plus nu incarcam "Sa ne cunoastem".

Asa ca doamnelor, va poftesc aici pt a discuta despre ce-i mai sanatos pt copilasii nostri, despre mofturi, toane,....probleme intampinate, rezolvari, experiente... ;D

Orice ati face insa, NU FORTATI copiii sa manance. E calea cea mai scurta si mai sigura de a le dezvolta aversiunea fata de mancare si de-a  intra intr-un cerc vicios din care pe termen lung nimeni nu iese invingator :-[
Din ce am observat pe pielea noastra , o atitudine relaxata face minuni.

Draga Magdaz, iti multumesc mult pentru sugestie. Astept momentul asta cu nerabdare de 6 luni si acum ca a sosit ma simt total nepregatita...am stat foarte linistita pana ieri, bazandu-ma pe un robot multifunctional de la Phillips, care are de toate , inclusiv blender, si pe care l-am luat in urma cu multi ani dar l-am folosit de maxim 10 ori (de 3 ori sa fac suc de morcovi si maxim 7 ori sa fac creme sau maioneza..) fiindca e ditamai magaoaia si n-am loc de el in bucatarie.. :(; si,  cum spuneam, ieri am zis ca a sosit momentul si dau sa fac piureul de morcov + mar la blender, si...surpriza...blenderul meu doar le marunteste, nicidecum sa scoata pasta la care visam...mi-am zis ca o fi din cauza ca le-am pus crude, am fiert morcovul...nici o imbunatatire!!Pe urma mi-a venit ideea "salvatoare" sa fac suc de morcovi la storcatorul pe care-l mai folosisem, deci ma stiam cu el!! dar, din exces de zel, dupa ce l-am spalat bine bine, ca de atata amar de ani se pusese praful pe el de 2 degete, mi-a venit ideea sa-l si fierb, sa stiu o treaba...din pacate, capacul fiind dintr-un material plastic, s-a deformat bineinteles, si-am ramas si fara storcator...intr-un final, de disperare, ca tineam neaparat sa-i dau fetitei mele morcov cu mar, le-am dat pe razatoarea cea mai fina si-am obtinut lingurita mult dorita de crema pt bebelus, dar, dupa doar 2 inghitituri s-a inecat foarte urat si eu m-am speriat atat de rau incat am renuntat...ma gandesc ca mi-am dorit atat de mult sa incepem si noi odata diversificarea si acum pur si simplu mi-e frica sa-i mai dau...ce sa fac??

Andreea, abia dupa ce am trimis mesajul am vazut mesajul tau.. :) faza-i ca si robotul meu e f. complex (Phillips HR7764), are atat de multe ca nici nu stiu la ce folosesc toate, dar  ce folos daca blenderul nu face decat sa marunteasca legumele, iar mie imi trebuie piure...si nu orice piure, ci unul care sa se topeasca in gurita ei, ca altfel se ineaca...de 2 zile ma tot gandesc cum sa fac, mai ales ca as vrea sa i le dau crude, nu fierte..cred ca tot la suc de fructe/legume cu pulpa ajung, asta dupa ce fac rost de un capac nou.. :)
Doamne ajuta ca-n Noiembrie sa ne scrii ca ai din nou un baietel! :-*

Gillia- s-a inecat fie datorita pozitiei in care ai tinut-o cand i-ai dat sa manance, fie ca nu a putut inghiti. Maine incearca cu un alt fruct. Stiu ca piureul de morcov este si un pic inecacios....Sper ca faci toate acestea cu avizul pediatrului. Ai pediatru pentru Lorelai? (stiu ca sunt mamici care au pentru copilasii lor medicul de familie)...
Eu la moulinexul asta am un dispozitiv format dintr-o cana cu o razatoare pe fund- care toaca totul marunt si raman toate in acelasi loc. Bag acolo cartoful si mi-l face piure. La fel mi s-a intamplat si cu morcovul....incerca sa mai citesti instructiunile, e posibil sa mai ai ceva dispozitive care sa le toace mai marunt de atat.

Da, Andreea, linistita fii, am inceput diversificarea la sfatul pediatrei, nu de capul meu.. :P; ea statea in fundulet cand i-am dat, m-am gandit si eu ca morcovul e mai greu de inghitit in general...aparatul tau face si piure de morcov crud? Am sunat azi la reprezentanta Phillips si mi-au spus ca modelul asta nu face piure fin...   :o; ma mir, la cat a costat... :(

Fetelor, fetelor, va scrie mama celui mai inecacios copil ;D.  Vreau sa va spun ca folosesc cu succes de aprox 1 an
mixerul vertical Philips HR1341/00 care face acel piure de care zici tu Gilia ca ai avea nevoie. Face pasta chiar si marul tocat bucatele, fara sa adaug strop de lichid. Dar pentru ca mi-am dat seama ca-l chinui prea mult, am inceput sa adaug cate putin suc de portocala. Este cam 100 Ron si rezista. Spun asta pentu ca am mai avut unul care s-a stricat. La mine e folosit inca foarte des pentru ca Darius nu se prea impaca cu bucatile spre rusinea noastra, a amandurora ;D.

Gilia, asa seineca si Darius la inceput pentru ca nu stia ce sa faca cu mancarea din gurita. O sa vezi ca in cateva zile se va obisnui. Apoi a fost un mare mancacios, un mofturos fara pereche iar acum s-a dat din nou pe brazda  ;).

Doina, cred ca Lorelai poate sa concureze cu succes la un eventual concurs "Cel mai inecacios copil!"  :P dupa spaima trasa la episoadele anterioare de inecare, azi am renuntat la morcov si am zis sa-i dau doar mar ca e mai usor de inghitit...i-am pus in lingurita o cantitate extrem de mica de pasta de mar, diluata bine cu lapte de la mine, a luat in gurita cat ar veni sa pui pe varful unei unghii si...s-a inecat!! :'( nu mai stiu ce sa fac, sunt putin disperata, stam un sfert de ora langa o lingurita din care nu inghite nici 5 %, chiar nu-mi imaginam ca va fi asa greu sa incepem sa mancam...o fi oare din cauza ca ea pana la 6 luni n-a papat decat san (si Doamne, cat eram de mandra de mine pe chestia asta... :-\)...si nu stie ce sa faca cu limbuta??n-a vazut nici biberon, nici suzeta.  poimaine mergem si la doctorita pediatra, sa vedem ce ne zice...

« Last Edit: Februarie 24, 2011, 09:11:56 am by mQQm »
If I had a prayer, it would be this: “God spare me from the desire for love, approval, or appreciation. Amen.” 
We live in a house of mirrors and think we are looking out of the windows—Fritz Perls

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
Răspuns: Alimentatia piticilor nostri
« Reply #1 on: Februarie 24, 2011, 09:17:05 am »
Doina, am uitat sa te intreb, mixerul vertical Philips HR1341/00 face si piure de MORCOV CRUD??? ca eu am o fixatie cu asta, dupa cum vedeti.. :P mersi~!

Tocmai iti scriam ,Gilia, dimineata, inainte sa pice forumul :)ca e firesc la inceput sa se mai si inece pana deprinde smecheria :) Noi am trecut diversificarea tot cu un vertical de la Broun care  rezista eroic si acum. Robotul se cam prafuie, cel putin de cand am luat jucaria de chopper de care sunt f incantata, de la maruntit legumele pt ciorbe pana la salate de cruditati si alte trebi.

Gilia probabil ca stii tu de ce insisti pe legume/fructe crude. Nu am incercat eu (din comoditate) dar stiu persoane care au folosit marul copt, care este ceva mai bine tolerat de bebelusi.
Din experienta cu Rares pot sa iti spun ca a acceptat foarte greu diversificarea. Inainte de 6 luni se uita cu atata interes la noi si misca gurita ca si cum ar fi poftit la ce mancam noi incat abia asteptam sa incep diversificarea. Cand am incercat parea sa-i faca greata pana si sucul de mar, portocala, lamaie(?!). Foarte greu a acceptat diversificarea, intre 8 luni si un an, perioada lunga care parea ca nu va fi urmata niciodata de succes. Desi a depasit toate termenele in privinta diversificarii si acum este in tratament pentru anemie, atunci cand a fost el pregatit a putut manca atat de firesc tot felul de alimente incat acum realizez ca nu au avut nici un nici sens stresul meu si nici incercarile de diversificare conform normelor. S-a intarcat singur la un an si 10 saptamani, cand a fost capabil sa manace altceva si sa bea apa. El insa a reusit sa stea singur in fundulet abia la 11 luni.
Norocul meu a fost ca, avand deja un copil, care fiind fara probleme, a acceptat diversificarea de la 6 luni, ca la carte (in doua saptamani), nu am facut greseala de a forta vreodata copilul sa manace si nu i-am creat astfel aversiune pentru mancare.
Eu cred ca este important sa oferi copilului alimentele conform varstei lui, fara insa sa te stresezi sau sa fortezi mersul lucrurilor. Cu rabdare, acorda-i timpul de care are nevoie!

Gilia, legat de diversificare,ceea ce am facut noi, daca a fost bine sau nu, nu stiu dar a functionat. Eu am avut mari probleme cu Iustin cu inecatul si cum urma sa mergem la operatie iar acolo trebuia sa-i dau sa manance am luat de la farmacie borcanele speciale cu piure de fructe si legume pe grupe de varsta. Nu aveam experienta cat si cum trebuie sa fie acel piure iar ceea ce-i faceam eu parea sa nu-i placa. Unele mame poate ma vor judeca insa a fost bine, asa l-am invatat pe Iustin sa manance iar mancarea este bio si are cantitatea necesara pentru ei la o masa sau chiar doua. Asta a fost o perioada, nu a ramas dependent de ele. Cand a invatat sa manance i-am facut eu sau daca plecam la plimbare preferam sa cumpar asa si stateam toata ziua in parc cu el.

Doina, am uitat sa te intreb, mixerul vertical Philips HR1341/00 face si piure de MORCOV CRUD??? ca eu am o fixatie cu asta, dupa cum vedeti.. :P mersi~!

N-am incercat dar cred ca nu. E mult prea tare. Doar daca ar fi dat pe razatoare in prealabil.
If I had a prayer, it would be this: “God spare me from the desire for love, approval, or appreciation. Amen.” 
We live in a house of mirrors and think we are looking out of the windows—Fritz Perls

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #2 on: Februarie 24, 2011, 09:21:19 am »
Gilia, bine ca Lorelai e bine si stabila. :) Ai si de ce fi mandra ca ai alaptat-o si sper s-o faci cat mai mult. Dar cum rezervele de fier se termina, trebuie sa inceapa sa diversifice alimentatia. Numai cand imi amintesc cam cum arata casa si in special bucataria cand am inceput diversificarea...o multime de recipiente si de incercari... Iti spun asta ca sa stii ca toti am trecut pe acolo si ca toti am scos-o la capat :) cumva. 

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi, sunt extrem de binevenite si ma ajutati foarte mult!!
Eu sunt constienta ca sunt putin mai stresata de felul meu (si mai ales cand e vorba de ea... ;)), iar acum stresul meu cel mare e provocat de faptul ca diversificarea nu se petrece cum imi inchipuiam eu - adica sa-i dau 2-3 linguri in cateva minute si ea sa le inghita fara probleme.. :P; de la inceput am fost stresata ca nu-mi ajunge laptele, ma tot rugam sa reusesc sa-i dau macar 6 luni, de vreo 2 luni sunt stresata ca nu mai ia suficient in greutate si tare as fi vrut sa pot sa o indop cu ceva, suplimentar, dar doctorita pediatra nu si nu, doar lapte pana la 6 luni...acum pot in sfarsit sa-i dau, teoretic, dar practica ne omoara.. :P; apropo de asta, sa va povestesc ce mi s-a intamplat azi: in timp ce asteptam pe hol sa intram la domnul doctor, o tiganca din aia bagacioasa si cu fuste lungi si inflorate ne abordeaza intempestiv: "ce fetita frumoasa, cat are, 2-3 luni...??"bine..Lorelai statea in scaunul de masina si probabil ca tiganca n-a remarcat ca are aprox. 72 cm lungime, ceea ce e foarte mult chiar si pentru 6 luni...ultimul lucru pe care mi-l doream era sa intretin o conversatie cu ea, dar m-a iritat putin si m-am trezit spunand "nu, 6..." la care tiganca a sarit " vaaai, asa slabuta, da nu-i dai pept?!!?"si cred ca ar mai fi continuat, dar noroc ca tocmai a iesit domnul doctor si s-a repezit la el... :P; eu mi-am amintit atunci brusc cum, cu alta ocazie, tot asa asteptand la doctor cu Lorelai, o alta tiganca a inceput sa mi se laude cum ii dadea ea ciorba de perisoare la fetita ei de la varsta de 3 luni si-mi arata mandra monstruletul de fetita care cantarea la varsta de 4 luni peste 8 kile...la momentul respectiv am considerat-o in sinea mea iresponsabila, dar acum nu pot sa nu ma gandesc, cu oarecare admiratie...cum reusea s-o faca sa inghita mancarea??? ::)
Magdaz, i-as da legume crude doar fiindca ma gandesc ca au mai multe vitamine decat cele fierte; si prietena mea i-a dat mar copt bebeului, dar mi se pare prea complicat..Lorelai sta destul de bine in fundulet, dar mai trebuie sustinuta fiindca altfel se rastoarna intr-o parte sau alta :) si la fel era foarte curioasa de mancare de multa vreme (la vreo 4 luni am lasat-o sa apuce o petala de portocala mizand pe faptul ca n-are forta sa traga sucul din ea...ei bine, a stors jumate pana sa-mi dau eu seama si de-atunci nici c-am mai putut manca portocale in fata ei.. :P), de aceea mizam pentru un inceput cu succes rasunator…chiar si acum, e curioasa, cand vede lingurita tremura sa o apuce, dar cand simte gustul se stramba si scutura din cap (eram pe jos de ras..) iar apoi se ineaca imediat…(si nu mai sunt pe jos de ras..); dar, cum zici tu, cu rabdare se rezolva, n-as forta-o niciodata sa manance daca nu vrea.

Kami, si eu ma gandeam sa cumpar borcanele de care zici tu, chiar am unul primit de la Nestle, dar deocamdata nu merita sa-l deschid pentru cat mananca ea..  ;) ar insemna sa-l arunc in intregime…sper sa ajungem si noi in stadiul in care putem manca un borcanel din ala la o masa colo, peste o luna! Si mie mi se pare ca e ideal sa-l consumi intr-o zi petrecuta in parc, la soare…abia astept!

Mara, stiu ca o s-o scot si eu la capat cumva cumva  ;), ma tem doar sa nu se anemieze atata vreme doar cu lapte…da mi-am facut analizele si se pare ca mai am fier suficient! : ;Deu inainte sa raman insarcinata am avut la un moment dat exces de fier, asa ca… ;)

Gherghina, ai dreptate, rabdarea e cuvantul cheie.. eu cred ca rabdare am, totul e sa nu ma panichez cand se ineaca.. ;)

Va multumesc din nou, va pup pe toate si sper sa ajung si eu curand sa pot ajuta mamicile incepatoare din postura de mamica experimentata! ;D

Gilia, stai linistita ca nu se anemiaza. Darius a avut 2 episoade lungi (aprox.1luna) cand nu a vrut sa primeasca lingurita si era marisor ca la primul avea 1 an. Si a mancat lapte, fructe cu biscuiti, iaurt cu biscuiti in biberon. Doar atat ca nu suporta mancarea. L-am dus pe la diversi doctori dar nu avea nimic. Si analizele lui sunt f bune. Spun asta pentru ca eu eram disperata ca face anemie. Nu ma intreba cum am fost in perioada aia.  :-[
Pentru ca era slabut (la 2 luni - 4kg desi se nascuse cu 3.4kg) i-am dat cereale cu lapte dimineata si seara. Asa a mai castigat in greutate. De alaptat, desi am vrut foarte mult acest lucru, nu am reusit decat pana la 4 luni dar oricum nu ii ajungea si manca si completare. Mancarea a acceptat-o incet, incet dar supa nu a vrut pana pe la 1 an. Eu am insistat cu legumele ca fructele oricum ii placeau  ;D. Si asa s-a obisnuit cu piureuri din diverse legume. Ei refuza dar trebuie sa ai rabdare si sa mai incerci fara a o forta. (Eu am mai facut si din astea :( ). Va invata ea sa si manance ca de puradeii aia nu sta nimeni si ai vazut cum musca din cate-o coaja de paine . Eu asa ma consolam cand ma lasau nervii ;D

Doina, mie mi-e frica doar ca am asteptat prea mult cu inceputul diverisificarii, poate trebuia sa incepem pe la 5 luni...unii medici pediatri recomanda sa se inceapa la 5 luni ca cica atunci e copilul mai pregatit decat la 6...or sti ei ceva..dar pediatra noastra e tinut mortis ca la 6, asa ca nu i-am mai dat nimic pana acum, nici macar ceai, chiar daca ea se arata curioasa demult..ea s-a nascut cu 3 kg fix,  la 4 luni avea 5,7 kg, era in grafic, iar acum abia are 6,4 kg...pediatra zice ca nu conteaza atata vreme cat a luat f bine in lungime, la fel si dl. doctor Nicolescu a zis azi ca a luat bine si incerc sa ma conving si eu ca asa e, dar am si eu un pitic mic, vreau s-o vad ca mananca si INGHITE!!!  ::)

Gilia, poate ca deja le stii

http://www.jocurban.ro/injoaca/?p=1463

http://injoaca.wordpress.com/2010/10/26/autodiversificareablw-inecatul-o-prima-diferen%c8%9ba-intre-teorie-%c8%99i-practica/

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=625

Cat despre metodele doamnei care te-a abordat [cea cu perisoarele ;D] cred ca nu vrei sa le stii ;D

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #3 on: Februarie 24, 2011, 10:40:26 am »
Mara, bine ca ai deschis acest capitol  ;). Ca si eu am avut (si inca mai am din cand in cand) probleme cu copilul in privinta mancarii.

Gilia e greu dar trebuie sa te relaxezi.Eu, recunosc, ca am facut-o cu greu. Ei parca preiau strea de tensiune si fac si mai rau atunci cand noi disperam ca nu mananca. Incet, incet va invata.Azi o gurita, maine doua si o sa vezi ca se va rezolva.
Asociatia Copiilor cu Boli Cardiace Congenitale
www.acbcc.ro

kamy

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #4 on: Februarie 24, 2011, 10:59:57 am »
Noi am inceput diversificarea dupa 4 luni, Iustin lua greu in greutate si a primit lapte natural doar 1luna jum., am mers pe gama Milupa, am inceput cu cereale in lapte fara gluten si sucuri naturale (morcov si mar diluate la inceput cu apa), apoi piure de fructe cu biscuiti. Trebuie sa-i lasi timp sa se acomodeze cu gusturile noi.
Trebuie sa incerci sa nu te stresezi, ii transmiti si ei starea ta, sunt copii care accepta foarte usor ceva nou si sunt mofturosi ( cum a fost si Iustin) care accepta mai greu.
 La vremea respectiva citeam foarte multe pe internet si faceam ceea ce vedeam ca functioneaza la Iustin. Cand ieseam in parc eram o sursa de informatii pentru toate mamicile.
  Si eu sunt de parere sa incepi diversificarea dupa 6luni daca primeste lapte natural. E foarte bine asa.  ;)

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #5 on: Februarie 24, 2011, 01:31:36 pm »
Gilia, pe cand ma chinuiam eu cu diversificarea "ca la carte" cu Rares, am avut modelul unui copilas cu o luna mai mic decat el (de asemenea operat) caruia mamica lui ii dadea mancarica la fel ca cea a adultilor (sunca, salam, sarmale, pufuleti, cremwusti, ciorba, supa) si lapte praf, in baza principiului ca "fiecare isi creste copilul cum crede si nu are rost sa intrebam pediatrii despre diversificare".
Initial am fost asa socata ca ma gandeam ca poate are alta metoda de preparare a sarmalelor, fata de cea clasica si poate sunca este un fel de ceva-cumva cu pui... dar nu era cazul.
Pe cand eu inca nu il convinsesem pe Rares ca si diversificarea isi are rostul ei, acel copilas arata super bine, nici slab, nici grasut, vioi, activ, mai dezvoltat psihomotor decat Rares. Pur si simplu nu intelegeam unde greseam eu, ca mama.
Asa ca dupa luni de incercari nereusite de convingere pentru diversificarea clasica am inceput diversificarea cu ceea ce a acceptat Rares (desi Iarinei nu i-am dat decat dupa un an) : cu pufuleti. Oricat de socant ar fi, a fost reteta succesului pentru noi, pe urma a acceptat si cateva elemente clasice de diversificare. Povestea pufuletior nu a tinut prea mult caci Rares s-a plictisit si de acestia.
Continuarea, la fel de controversata (Iarinei nu i-am dat deloc si eram ferm impotriva) a fost cu faimoasele borcanele, nici macar adaptate varstei, caci Rares le accepta pe cele de 6 luni, desi are peste de un an. Pe langa ele a mai acceptat si ceva din clasica diversificare, plus cate ceva din mancarea noastra, adaptata pe cat posibil varstei lui.
Povestea continua in stilul acesta si in prezent, pe baza principiului "altii s-au facut mari doar cu ceai".
Nu stiu daca anemia e datorata exclusiv alimentatie, Rares a avut de mic o oarecare anemie, eu am adesea probleme cu anemia, desigur ca si in sarcina a fost anemie sub tratament.
Nu inteleg nici acum de ce Iarina a fost un copil fara probleme in privinta diversificarii si a acceptat mereu alimente specifice varstei iar Rares a fost atat de greu de convins si doar cu metode neconventionale.
Pur si simplu asta e situatia... ca in vorba americanului cu lamaile pe care nu ai decat sa le faci limonada.  :)

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #6 on: Februarie 24, 2011, 03:52:08 pm »
Si Darius manaca pufuleti. Iar cat a fost mic a infulecat orice fel de leguma. Nu ma pot plange ca i-am putut da orice. Acum s-a mai smecherit si nu mai mananca orice plus ca mi se pare ca mananca relativ putin. Dar pana il voi duce iar la ai mei, pentru ca stiu eu ca asta functioneaza... ;D. Nu e nici pe departe gras, dar nici vreun slabanog. La 1an si 7 luni are 10kg. Asta e! Plus ca nu ii pot da orice pentru ca este si constipat. Chiar, daca stiti ceva remedii, va rog sa ma ajutati si pe mine. Acum incep iar sa-i dau extract de merisor. Si o sa incerc cu cereale integrale din alea simple, fara fructe sau ceva. O sa le macin cu rasnita de cafea si maine dimineata ii dau. Sper sa le manance in lapte cu miere.
www.acbcc.ro

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #7 on: Februarie 24, 2011, 07:11:10 pm »
Aaa...acum vad capitolul, sunteti super toate!!!:*mie-mi foloseste tare acum sa-mi impartasiti din experientele voastre, va multumesc!!

din pacate nu poot scrie ca e tare maraita si sunt singura cu ea,...:(

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #8 on: Februarie 24, 2011, 08:53:12 pm »
dragele mele parca e un capitol nou pentru mine
eu nu mai stiu nimic din aceste reguli de cind erau fetele mele mici ,au trecut de atunci 19 respectiv 17 ani
 dar imi place sa citesc aceste randuri ,parca imi aduc aminte cum preparam si eu fele si fel de mancaruri pentru ele

va doresc mult succes    in "bucatarit" :D

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #9 on: Februarie 24, 2011, 09:09:08 pm »
Eu citesc si iau aminte pentru ce urmeaza sa vina...cert este ca mi-am propus sa incerc tot felul de mancaruri sanatoase pentru tati, care, dupa ce ca are un program extrem de haotic este si departe de casa. Culmea este ca atunci cand revine in tara are reprize destul de urate de dureri de burtica ce se potolesc dupa o zi sau doua. Asa ca incerc sa ii scot din dieta tot ceea ce inseamna junk food si sa trec pe sucuri, fructe stoarse, legume fierte si mult la cuptor si gratar etc. Prietena mea din Germania ma omoara cu gratarul...din cele spuse de ea, cica ar fi extrem de daunator intrucat prin prajire - chiar si in suc propriu- se degaja dioxid de carbon  care nu este benefic. Atunci, ma intorc la dieta din copilarie....

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #10 on: Februarie 24, 2011, 09:30:51 pm »
Eu sunt constienta ca sunt putin mai stresata de felul meu (si mai ales cand e vorba de ea...), iar acum stresul meu cel mare e provocat de faptul ca diversificarea nu se petrece cum imi inchipuiam eu - adica sa-i dau 2-3 linguri in cateva minute si ea sa le inghita fara probleme.. Limbă; de la inceput am fost stresata ca nu-mi ajunge laptele, ma tot rugam sa reusesc sa-i dau macar 6 luni, de vreo 2 luni sunt stresata ca nu mai ia suficient in greutate si tare as fi vrut sa pot sa o indop cu ceva, suplimentar, dar doctorita pediatra nu si nu, doar lapte pana la 6 luni...acum pot in sfarsit sa-i dau, teoretic...

Gillia- lapticul se poate inmulti daca ai nevoie de asa ceva cu ceaiuri de la Hipp- se gasesc si la noi in Carefour sau la DM- Baby Love- marca lor proprie. Eu inca am laptic si ma incapatanez sa iau medicamente pentru oprirea lui, dar pana la urma o voi face-o.

Intr-o discutie a mea cu pediatrul lui Andreiut- il intrebam cand ii pot da apa...si mi-a dat o replica buna- laptele este 80% apa. Ceaiul este un inlocuitor al unei mese, deci iese din discutii. Parerea mea este ca pediatra ta stie ce stie.

Mie si acum mi s-a recomandat Elevit. Dupa ce vorbesti cu pedriatul - cred ca ai putea lua in continuare - pentru aport de vitamine in lapte.

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #11 on: Februarie 24, 2011, 09:52:55 pm »
Andreea, uite eu sunt un exemplu de om care si-a dorit enorm sa alapteze copilul, dar nu am avut lapte. Am luat ceaiuri, Galafor si Galactogil. In Tg M am stat o luna pana la operatie si incercam sa obtin ceva lapte la fiecare 3 ore. Nu mi-l dadeau la alaptat pentru ca se considera ca e un efort pe care el nu il poate face. Asa ca, timp de 25 de zile am incercat din rasputeri sa adun lapte picatura cu picatura la propriu. Dar... Ma gandesc ca daca ar fi supt de la bun inceput, ar fi fost altceva. Nimeni nu mai credea ca la varsta de o luna , dupa ce mancase doar cu biberonul, va mai suge. Dupa operatie, am facut incercarea si toata lumea a ramas profund uimita pentru ca puiul meu, cum l-am pus la piept, sugea de mama focului de parca acolo statuse mereu  :D. Ce pacat ca nu am reusit sa-i dau mai mult...
www.acbcc.ro

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #12 on: Februarie 24, 2011, 10:38:51 pm »
Doina, cerealele integrale sunt foarte bune atat pt copii cat si pt noi .
http://www.nutrizzia.com/cuprins/zzmancare/view.article.php/9
http://www.colonhelp.ro/traieste-sanatos/fibrele-vegetale-si-colonhelp.html
http://www.colonhelp.ro/traieste-sanatos/iaurtul-aliment-viu.html
TB seara si dimineata isi are portia zilnica de lapte cu cereale. Ar fi mai bine cu iaurt, dar e mai pe gustul lui laptele.

Andreea, are ceva dreptate prietena ta, l-am auzit si pe Mencinicopschi pomenindde nu stiu ce chestie toxica ce se degaja de la grasimile arse. E mai bine de preparat la cuptor, aburi, fiert. Acum, o data la nu stiu cat timp u gratar n-o sa ne omoare :P

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #13 on: Februarie 24, 2011, 10:39:26 pm »
Doina, eu nu stiu cum  de - cu toate necazurile- am reusit sa il alaptez din primul pana aproape de ultimul moment. In maternitate mi l-au pus la san dupa ceva timp dupa ce am nascut(cred ca 2 zile) si cu toate astea a functionat. Si eu m-am confruntat cu o perioada in care nu am avut voie sa il pun la san(cam 3 saptamani)pentru ca obosea. Si incepuse sa imi scada "productia". Nu stiu daca am scris aici, dar sunt ceaiurile de la Millupa, de la Hipp, de la Baby love care la mine chiar au avut efect. Le beam ca pe apa - ca sunt si bune. Este un mix de anis, feniculo, kummel, melisse(pentru cine stie germana:). Cele mai gustoase sunt cele de la Millupa. Hipp-ul se gaseste si la noi....

Cam la o saptamana dupa ce am  inceput cura cu ele, cantitatea de laptele a crescut ...

A, Gillia- am inteles ca sunt doua crize ale laptelui- la 3 si la 6 luni.

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #14 on: Februarie 24, 2011, 10:44:23 pm »
Prietena mea mananca o data sau de doua ori pe an gratar....la mine e la ordinea zilei gratarul....cam tot ce se poate face- fac la gratar. Cred ca va trebui sa ma las de obiceiul asta...si sa imi iau o kukta...oare mai exista? (cum zice mama- oala minune)..