Author Topic: Sa ne cunoastem (6)!  (Read 7800 times)

0 Members şi 2 Vizitatori pe acest subiect.

kamy

• Sr. Member
    • View Profile
Răspuns: Sa ne cunoastem (6)!
« Reply #30 on: Februarie 20, 2011, 01:31:04 pm »
Multumesc tuturor mamicilor pentru sfaturi si ganduri, pentru mine este foarte important sa ne sustinem si sa ne ajutam cu orice parere atunci cand copilasii nostri mai trec si prin alte episoade neplacute, organismul lor lupta altfel fata de copilasii sanatosi si perioada de refacere este mai lunga, o stim pe pielea nostra.
Suntem la al 3lea episod de enterita, dar de data asta, nu am mai cules-o, am facut-o de la o prajitura, a trebuit sa stau si sa-i urmaresc eu simptomele si sa-mi dau seama ca nu este vorba de o viroza respiratorie, asa ca am mers la doctor si i-am spus ca are stare de greata si da sa vomite, nu vroia sa bea nimic si nici sa manance, desi febra incetase. Faptul ca nu avea scaune proaste si nici nu a vomitat decat avea febra cred ca a fost greu sa-si dea seama despre ce este vorba. Tot noi mamicile ne cunoastem copiii mai bine si stim in timp sa vedem ce ii supara, instinctul de mama functioneaza.
 I-am pus branula sa nu fie intepat de 10 ori, cat va primi tratamentul cu antibiotic, am trecut usor la realimentare dar de regim, am luat saruri de rehidratare si restul tratament pentru burtica, vom continua 10 zile cu tratamentul ; acum e bine si e vesel, si-a revenit repede, am scapat usor de data asta, ca alte dati am stat in spital cate 2 sapt, din care 10 zile in perfuzii.
 Multa sanatate tuturor!

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #31 on: Februarie 20, 2011, 03:31:42 pm »
Salutare tuturor. Mie nu mi-a mers netul vreo 3 zile, li s-a ars o fibra furnizorilor de net, asa ca abia acum am reusit sa intru si eu si vad ca s-a deschis capitol nou! :)

Draga Andreea, ma bucur mult ca esti din nou prezenta printre noi, m-am gandit mult la tine, dar n-am indraznit sa te contactez...m-am rugat doar la D-zeu sa-ti dea putere sa treci peste aceasta incercare si vad ca ti-a dat, iti da. Esti o persoana deosebita, cu o tarie de caracter si o forta interioara incredibile si datorita tie m-am convins o data in plus de adevarul vorbei cum ca suferinta ne innobileaza si ne face mai buni....te admir foarte tare si mi-ar face bineinteles mare placere sa ne cunoastem personal, atata vreme cat mai suntem in Bucuresti. Spun "atata vreme" deoarece la noi a mai aparut o problema (ca asa se intampla..), tocmai am pierdut un proces lung si obositor (vreo 4 ani) pentru casa in care locuim (nationalizata, revendicata de fostii proprietari) si ne asteptam sa fim evacuati de pe-o zi pe alta...caz in care eu si Lorelai am fi nevoite sa ne mutam temporar din Bucuresti...acum problema ei e cea mai importanta pentru noi si pana nu se rezolva nu am energie sa ma concentrez pe gasirea unei noi locuinte aici, mutat mobila, etc...dar sper sa fie noii proprietari intelegatori si sa ne lase sa mai stam o perioada, in chirie, si atunci avem timp sa ne vedem -eu m-as bucura foarte tare.

Draga Doina, imi suna atat de cunoscut faza cu tipetele, si Lorelai face exact la fel.. :)si chiar daca eu n-o las sa se agite/planga si sar imediat s-o iau in brate, uneori incepe cu atata forta, brusc, si plange ataaat de tare, incat pana sa apuc eu s-o linistesc raguseste...sper sa nu ajunga si ea sa faca rosu in gat din cauza asta. Chiar si acum ma grabesc sa scriu mesajul fiindca nu sta mai mult de 5 minute singura si nebagata in seama.... Sper sa reusesc eu sa mobilizez lumea cand vin la Timisoara si sa ne vedem.. :)

Va doresc tuturor multa sanatate si numai bine!!

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #32 on: Februarie 20, 2011, 04:00:26 pm »
Faci bine Gilia ca te concentrezi pe a rezolva ceea ce e prioritar.  Se va rezolva si restul intr-un fel sau in altul, n-are rost sa te lasi coplesita, desi uneori pare ca atunci cand vine una, vin toate...

Pupici si multa sanatate piticei.
If I had a prayer, it would be this: “God spare me from the desire for love, approval, or appreciation. Amen.” 
We live in a house of mirrors and think we are looking out of the windows—Fritz Perls

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #33 on: Februarie 20, 2011, 04:23:49 pm »
Acum am citit si din capitolul anterior, va multumesc mult Mariana si Kami pentru informatii!!
Am vorbit cu cineva care lucreaza la CNAS si mi-a confirmat ca nu e nevoie de domiciliu stabil in Bucuresti, e important sa avem medicul de familie aici, deci e ok. O sa trec totusi si pe la agentie cand am drum sa intreb si acolo, sa nu avem surprize.

Va pup, numai bine!

Gilia

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #34 on: Februarie 20, 2011, 04:26:47 pm »
Mara, am momente in care ma simt putin coplesita, dar nu ma las...sunt convinsa ca, una cate una, se vor rezolva toate problemele noastre; iti multumesc mult pentru sustinerea constanta!

Pupici si de la noi!

bobocica

• Guest
« Reply #35 on: Februarie 20, 2011, 06:48:28 pm »
Mara, pe  28 martie . Mai avem. Intreaba-l pe sotul tau cat a dat pe biletele de tren. 69 E numai dus sau dus intors? Se poate opta si pt pret economic?
Fetelor a luat cineva si caruciorul pt bebe in avion?
Flori iti dorim ca bb tau sa-si revina foarte repede. Asteptam vesti.
Kami, cum se mai simte puiutul harnic?
Magda, tine-ne la curent cu raspunsul Dr. Sandica. O sa se rezolve totul ai sa vezi.
Va imbratisez pe toate si sanatate puiutilor.

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #36 on: Februarie 20, 2011, 06:59:56 pm »
KAMY imi pare rau ca trebuie sa lupti cu aceasta situatie dar banuiesc ca nu e nici prima si nu va fi nici ultima

GILIA   o sa vezi ca toate se vor rezolva ,totul e sa ai rabdare ca vei da poate peste niste oameni "  de doi bani" 

ANDREEA   sunt cu tot sufletul alaturi de voi la lovitura grea data de viata ,sper sa va reveniti repede si sa fiti alaturi de noi ,alaturi de toate problemele noastre  si daca poti sa ne ajuti cu sfaturi  ,NU EZITA  ,te asteptam

sa stiti ca noi nu am terminat cu durerile ,azi am fost la un medic internist ,inca nu s-a dat verdictul ,miine trebuie sa mai facem un exudat si o radiografie la plamani ,apoi vom vedea :  azi au revenit si durerile de cap  >:( :'( :(

va dorim multa sanatate  tuturor si revin cu vesti

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #37 on: Februarie 20, 2011, 07:19:28 pm »
Off Mariana, imi pare rau ca Ioana trece prin toate astea. Sper sa nu fie nimic care sa va dea motive de ingrijorare. Numai bine va transmit si in plus de toate, sanatate multa! Va pup si va asteptam cu vesti.

Kamy il pupam pe micul Iustin si sa se faca bine cat mai curand. Asa e, mamele simt care e problema...desi uneori ne e mai greu sa ne facem intelese... Lasa ca daca i-a venit pofta de "palat" e semn ca in curand va fi un episod trecut. :)

Gilia, imi pare rau ca aveti astfel de probleme. Dar alte necazuri sa nu fie, ca restul.... trec toate. Pas cu pas le trecem noi pe toate.

Magdaz asa cum iti spunea si Mara, e bine ca ai citit din urma pentru ca experientele celorlalti iti vor fi de ajutor. Asa multe informatii nu ai putea primi verbal :-*. Mai asteptam vesti.

Andreea si noi "te simtim aproape". Ma bucur, desi am mai spus, ca esti aici, alaturi de noi.

Mara, Tibi strengar mare, cu ocupatii de baiat serios. Il pupam si pe el :-*

Admarinel si noi am luat biletele de tren online si ne-au costat (dus-intors) 58 Euro (2adulti si bebe mic). Am platit cu card de lei si tranzactia s-a facut intr-un minut. Nu se percepe comision. Se face schimbul leu-euro automat in momentul tranzactiei la un curs mediu (din ziua respectiva). Dupa efectuarea platii, imediat vei primi pe mail biletul. Trebuie sa-l listezi in format A4 si sa-l prezinti controlorului.
Noi am fost cu caruciorul de fiecare data. Copiii sub 2 ani au acesta facilitate gratuit. Carutul va fi etichetat la biroul unde predai bagajele de cala.Dar ramane la voi pana la scara avionului. Inainte de a urca in avion, il dai baiatului care va fi acolo. La Dortmund, nu ai posibilitatea de a-l tine pana la avion ci trebuie predat la bagaje.

« Last Edit: Februarie 21, 2011, 12:06:47 am by doina »
Asociatia Copiilor cu Boli Cardiace Congenitale
www.acbcc.ro

bobocica

• Guest
« Reply #38 on: Februarie 20, 2011, 08:13:09 pm »
multumesc Doina,
Am incercat si eu sa fac simulare pt acelasi nr. de pers, dar nu pic pe aceeasi suma. Imi ies 92 E. Iar pt 3 adulti si un bebe cum vrem noi imi ies 140 E. Ori gresesc eu ceva , ori nu mai au aceleasi tarife. Eu am citit pe site-ul wizzair, ca te lasa in avion cu carut sau leagan pliant. Dar e bine si la bagaj de cala.

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #39 on: Februarie 21, 2011, 12:55:24 am »
 Admarinel, uite am atasat pentru tine 2 simulari. Pentru 3 pers si un bebe. Sunt la fel doar ca una e in italiana si cealalta in engleza.

Legat de un alt aspect, voiam sa va spun ca acolo scrie asa : Valido da lu a ve dalle ore 9:00 e sabato, domenica e festivi dalle ore 0:00. Valido per un numero indefinito di viaggi il giorno di validità, indipendentemente dal collegamento indicato. Cambio e rimborso sono esclusi - Valabil de la Luni până vineri de la 09:00 şi sâmbătă, duminică şi sărbători de la 0:00. Valabil pentru un număr nelimitat de călătorii pe ziua de valabilitate, indiferent de conexiunea afişata. Schimbul şi rambursarea sunt excluse

Eu inteleg ca in ziua cand e valabil biletul poti circula un nr nelimitat de calatorii si poti lua orice tren urmator fara probleme ?! (trenurile lor sunt ciclice, se repeta din ora in ora). Cei "tari" la engleza sa-si dea si ei cu parerea la versiunea respectiva ca sa lamurim si aspectul asta.. ;)
www.acbcc.ro

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #40 on: Februarie 21, 2011, 12:56:56 am »
Din pacate nu pot atasa nimic. Imi da eroare.
Admarinel, mie imi ieseau 72 Euro dus intors pt voi 3 si bebe.
www.acbcc.ro

bobocica

• Guest
« Reply #41 on: Februarie 21, 2011, 11:07:23 am »
Da, multumesc mult tuturor. Am stat pe tel cu Mara si sotul ei si mi-au  explicat. Eu nu stiam daca pot alege pret economic. Cu ce card ati platit de debit(salarii), economii sau credit?

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #42 on: Februarie 21, 2011, 12:55:21 pm »
@Admarinel. Platile pe internet se pot face cu acel card care are pe spate un cod format din 3 cifre. Te uiti la care ai si alegi. Poate fi de salariu, de economii, de credit.
Daca  tot a venit vorba de carduri, vreau sa va spun ca eu am toate felurile de carduri- visa, visa electron, maestro, mastercard, credit card. Dintre toate, singurele acceptate la cumparaturi in germania sunt maestro - peste tot si visa mai rar. Master card poate fi folosit doar la retrageri si foarte-foarte rar magazine. La ei master card se cam identifica cu credit card. Eu am plecat cu bani cash foarte putini si am folosit cardurile cat am putut de mult.

Legat de carucior sau leagan, eu am venit din Dortmund cu wizzair si situatia a fost asa: caruciorul a fost transportat separat si nu am platit nimic pentru el. imediat cum am trecut de verificare, mi-au pus la dispozitie un carucior din aeroport pe care l-am predat cand am facut verificarea de  imbarcare. Nu m-au lasat in avion cu scoica sau cu leagan si nici alti parinti nu am vazut sa aiba asa ceva. Pe Andreiut l-am tinut in brate tot zborul si am platit pentru transportul lui 25 de euro. Am avut noroc ca avionul nu a fost ocupat la capaciatate maxima, asa ca am stat cu el pe 3 locuri. Am platit de acasa rezervarea bagajelor si stiam ca am 2 genti de cala.

La dus in Germania, am calatorit cu Lufthansa si Andreiutul a mers in landou, intr-adevar, a si a avut locul lui, dar nu are sens sa ocoliti si sa faceti escala, cand wizz merge direct si destul de aproape de Bad Oyenhausen.

@Mariana. Ii doresc multa sanatate Ioanei si sper sa treaca durerile de cap. Sper de asemenea ca radiografia sa aduca raspunsuri bune.

@Doina. Ce face miticutul? mai este marait? Cum stati cu secretiile?

@Kami....am o tona de "palat".....:) ca s-a intors tati din delegatie si mi-a adus teancul de lucruri:).

@Gillia....mi-ar face mare - mare placere sa va cunosc. Stiu ca e urat pe la noi pana pe 28 februarie, dar apoi poate se incalzeste si ne vedem intr-un parc....la aer. Nu m-am mai plimbat de pe vremea cand eram graviduta...

@Mara. Uneori imi vine sa greu sa scriu, pentru ca ma gandesc ca v-as sensibiliza si mai mult si nu asta este tema acestui forum. Ma bucur insa ca pot sa citesc despre copilasi pe care ii cunosc, despre mamici pe care le cunosc. Ma sperie cand citesc pe alte forumuri si siteuri de multi copilasi cu probleme cardiace si ma intreb de ce nu scriu parintii lor si aici. Poate ca daca am fi mai organizati....

@Nicoleta. In primul rand ce face Silviu?
In al doilea rand- cu ce te pot ajuta privind asociatia? Eu mai am timp liber...si vreau sa ma implic...Chiar si cand voi merge la birou, imi voi dedica o parte din timpul meu proiectului vostru, numai ca vreau sa am ceva concret de facut. Astept un semn de la tine.

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #43 on: Februarie 21, 2011, 01:57:41 pm »
Mi-a fost de mare folos lectura completa a capitolelor anterioare si a sectiunii "Utile". Aproape am toate informatiile necesare, "mura in gura", cum se spune. Multumim mult celor care, prin implicarea lor constanta, au facut acest lucru posibil !!!

Saptamana aceasta sau cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare cred ca vom primi si noi raspunsul dr. Sandica.

Noi am mai primit deja raspuns de la Clinica San Donato din Milano, pentru montarea stentului prin cateterism. Cardiologul de la Mures, neavand datele complete, si-a exprimat indoiala ca ar fi suficient un cateterism pentru rezolvarea problemelor. De asemenea si dr. Sandica a cerut sa vada CD pentru a face evaluarea. Nu stiu daca voi mai obtine in timp util raspunsul de la Mures; Rares a luat de la Timisoara, din spital, o raceala urata si deja suntem la al doilea antibiotic, mai dureaza pana scapam de ea.
Daca a mai fost cineva la Milano, poate are cateva informatii care ma pot ajuta.

Nu stiu inca care va fi solutia potrivita pentru Rares, ar fi frumos sa nu mai necestie operatie, dar important este sa se rezolva problemele actuale, in orice forma ar fi necesar!

Andreea

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #44 on: Februarie 21, 2011, 02:45:15 pm »
@MagdaZ....Sper sa se rezolve cu raceala lui Rares. In perioada asta cam toti racim, desi stiu ca la ei o simpla raceala nu este niciodata simpla. Sper sa va raspunda Domnul Doctor Sandica si sa ajungeti la HDZ cat mai curand posibil. Deasemenea, sunt sigura ca Domnii Doctori va vor sfatui ceea ce este mai bine pentru Rares.

@Gilia..ca revin....si eu pot sa iti spun ca am trecut prin multe situatii neplacute - vorba Marei- un necaz niciodata nu vine singur. Andreiut m-a facut sa imi dau seama ca el este cel mai important pentru mine. Restul se rezolva. Copilasii speciali au nevoie de mamici puternice si noi toate trebuie sa fim puternice si sa le insuflam aceasta stare. Stiu cat de mult a contat in starea si in refacerea lui ca eu eram vesela, optimista, ca eram acolo cu el si ii dadeam din dorinta mea de a trai si de a invinge....totodata stiu ca atunci cand eu nu am mai putut lupta, atunci a cazut si el. Pentru mine este o lectie - cum poti- prin vorbe, gesturi si gandire pozitiva sa ajuti un omulet sa invinga. Asa iti doresc si tie sa ai putere si indiferent unde esti cu fetita ta, sa nu lasi necazurile sa te copleseasca. Imi aduc aminte ca in perioada in care eu stateam singura la hotel cu Andreiut eram un pic cam neecajita ca nu puteam sa ies din casa, ca poate aveam nevoie de ceva timp sa ies pentru ca ma simteam prizoniera...dar toata starea asta trecea asa repede cand ma gandeam ca cel mai frumos timp pe care il am, il petrec in totalitate cu Pufaciosul meu. Acum, acea perioada din Bad Oyenhausen o consider cea mai frumoasa perioada din ultimul an,chiar daca mancam numai snitele (oh, am ajuns sa le urasc la un moment dat) si chiar daca nu puteam sa fac niciun pas la aer, pentru ca nu aveam cu cine sa il las.
Putere va doresc la toate si  puiutilor sanatate. Mai este un pic si vine primavara si scapam de raceli si sper si de antibiotice.