Author Topic: Sa ne cunoastem (4) !  (Read 7813 times)

0 Members şi 2 Vizitatori pe acest subiect.

laura_b

• Full Member
    • View Profile
Răspuns: Sa ne cunoastem (4) !
« Reply #30 on: Noiembrie 03, 2010, 10:29:08 pm »
merci mult mariana de ajutor. esti tare dragutza, dar eu cred ca sunt veterana in obtinerea lui E112. Eu am fost prima din Bucuresti care a mers cu formular pentru nastere ca apoi de acolo sa obtin formularul pentru operatia lui david. eu am aflat de pb lui david pe cand eram insarcinata si am aplicat la sugestia Dl.Dr atat pentru nastere cat si pentru operatie ca apoi de la BO sa ajung la Hamburg tot cu formular. Deja pasii ii stiu, doar ca iar trebuie sa o aiu de la caapt cu birocratiile. Sper doar sa mai primesc aprobare dupa 3 formulare aprobate, daca nu, gasim noi solutie sa ajungem in Germania. Eu abia astept sa revad orasul in care am nascut si am stat 2 luni, plus ca ne-am facut si prieteni pe acolo.

Mirela

• Full Member
  • Razvan Adrian Ruse
    • View Profile
    • Razvanruse Blog
« Reply #31 on: Noiembrie 03, 2010, 10:55:13 pm »
La fiecare control,interventie,ne trebuie un alt formular?
Razvan a fost operat de tetralogie fallot,canal arterial persistent,DSV rezidual larg,in tg mures,la varsta de 6 luni,Implant de valva pulmonara,in Bad Oeynhausen-Germania,la 3 ani si 3 luni.

laura_b

• Full Member
    • View Profile
« Reply #32 on: Noiembrie 03, 2010, 10:59:16 pm »
formularul se aproba doar pentru interventie. controlul se plateste. am impresia ca este undeva in jur de 160-170 eur

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #33 on: Noiembrie 03, 2010, 11:01:47 pm »
 La ceas de seara si noi cu vesti. Cum altfel decat bune? Astazi a cerut de mancare si a si primit :), deja a coborat din pat cat sa se dezamorteasca, i-au fost scoase din catetere, maine ramane si fara tuburile de dren. Ma ateptam sa fie mai marait dar am un baiat super curajos si cooperant.

De Estera nu stiu inca nimic,se pare ca a mai ajuns cineva in Sonntag, doar ca noi ne intoarcem destul de tarziu de la clinica.
If I had a prayer, it would be this: “God spare me from the desire for love, approval, or appreciation. Amen.” 
We live in a house of mirrors and think we are looking out of the windows—Fritz Perls

laura_b

• Full Member
    • View Profile
« Reply #34 on: Noiembrie 03, 2010, 11:07:58 pm »
mqqm, ma bucur ca totul este cum nu se poate mai bine, nici ca putea fi altfel. te rog eu sa-i trasmiti D-nei Sonntag salutari de la Frau Busila. Noi am stat la ea cam o luna de zile si tare ne-am apropiat. Chiar daca nu stie engleza ajunsesem deja sa ne intelegm cat de cat, noi vorbind engleza , iar ea germana. Deja mi s-a facut pofta de bunatatile gatite de ea.

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #35 on: Noiembrie 03, 2010, 11:32:32 pm »
Laura, iti pastram locul cald la Sonntag. Nici eu nu am prea reusit sa ma inteleg cu Frau din  motive de engleza germana :) , sotul care mai stie ceva germana s-a inteles cu dansa , eu  am vorbit  mai mult cu Uwe.
If I had a prayer, it would be this: “God spare me from the desire for love, approval, or appreciation. Amen.” 
We live in a house of mirrors and think we are looking out of the windows—Fritz Perls

laura_b

• Full Member
    • View Profile
« Reply #36 on: Noiembrie 03, 2010, 11:33:37 pm »
si noi tot cu uwe ne conversam mai mult, stateam serile si diminetile la povesti. si sotul meu mai stie cateva cuvinte in germana si uite asa se mai intelegea cu ea. nu uit niciodata ca in prima zi cand am ajuns si am intrebat de pranz pentru ca nu ma intelegeam cu D-na Sonntag, pur si simplu m-a luat de mana si m-a dus in bucatarie si mi-a aratat ce au de mancare si prin gesturi ne-am inteles si i-am aratat ce vrem sa mancam. pe noi ne leaga multe amintiri frumoase de pensiune, de oras, de oameni de la ambele spitale. abia astept sa revad locurile, chiar daca mi-as fi dorit sa ajung acolo pe caldura ca anul trecut am prins o iarna tare lunga si friguroasa rau.

kamy

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #37 on: Noiembrie 04, 2010, 12:16:36 am »
  Intr-adevar Mara, bune vesti, banuiam ca ai cu copilas foarte curajos dar acu sunt sigura! ;)

kamy

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #38 on: Noiembrie 04, 2010, 12:18:45 am »
Mirela, aveti programare pentru control sau pentru interventie in Germania?

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #39 on: Noiembrie 04, 2010, 01:40:15 pm »
laura draga mii de scuze
sa nu crezi ca am vrut sa par "desteapta" ,am vrut sa ajut cu un sfat asa cum si pe mine m-au ajutat multi
e bine daca stii ce ai de facut ca sa te tii tare in fata acelor "personalitati " din casele  de asigurari
iti urez bafta si oricum vom comunica  pe forum

Mirela

• Full Member
  • Razvan Adrian Ruse
    • View Profile
    • Razvanruse Blog
« Reply #40 on: Noiembrie 04, 2010, 03:08:55 pm »
Kamy,noi acum ne ducem pt prima data la control la dl dr sandica.Asi vrea sa stiu cam cat ma costa drumul cu toate cele,1000 de euro e bine sau mai mult?
Razvan a fost operat de tetralogie fallot,canal arterial persistent,DSV rezidual larg,in tg mures,la varsta de 6 luni,Implant de valva pulmonara,in Bad Oeynhausen-Germania,la 3 ani si 3 luni.

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #41 on: Noiembrie 04, 2010, 03:47:38 pm »
Mirela,

am verificat acum pe site la www.wizzair.com si biletele (adult + copil) de avion, dus-intors, v-ar costa in jur de 500 lei (110 euro)
-la hotel sau pensiune va costa in jur de 120-150 euro/ 2 nopti de cazare (http://www.haus-sonntag.de/), rezervarea la pensiune se face prin secretara D-lui Dr. Sandica (adresa de mail: abrandt-uhlig@hdz-nrw.de)
-controlul 170-180 euro
-biletele de tren, dus-intors aprox. 50-80 euro (www.dbahn.de)
-plus 200 euro bani pentru mancare si altele
« Last Edit: Noiembrie 04, 2010, 04:01:29 pm by nicoleta »

luminitza

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #42 on: Noiembrie 04, 2010, 03:56:56 pm »
Buna,
Desi nu sunt foarte activa pe forum sa stiti ca ma bucur si eu de reusitele micilor sau marilor invingatori. Am citit (Mariana)  despre posibilitatea efectuarii RMN in B.O. Poate parea stupida intrebarea mea, dar de ce se face? Are legatura directa cu boala cardiaca?
Pun aceasta intrebare deoarece dupa operatie am observat ca Andrei are pupilele diferite ca dimensiune (semn al unei afectiuni neuro) si la momentul acela dr. Sandica ne-a spus ca e nevoie de o investigatie neuro (eventual RMN) si ne-ar fi mult mai usor si mai sigur daca am putea face RMN in B.O.

Noi avem programare la consultatie pe 16.11.2010.
Multumesc,
Luminita

laura_b

• Full Member
    • View Profile
« Reply #43 on: Noiembrie 04, 2010, 04:07:38 pm »
laura draga mii de scuze
sa nu crezi ca am vrut sa par "desteapta" ,am vrut sa ajut cu un sfat asa cum si pe mine m-au ajutat multi
e bine daca stii ce ai de facut ca sa te tii tare in fata acelor "personalitati " din casele  de asigurari
iti urez bafta si oricum vom comunica  pe forum

draga mariana, nu trebuie sa-ti ceri scuze deloc. chiar am apreciat ca ai sarit in ajutorul meu, nu m-am gandit deloc ca ai vrut sa te dai desteapta.

azi mi-am intristat rau de tot. mi-a venit pe email o cerere de strangere de fonduri pentru un bebelus cu transpozitie de vase, DSA, DSV si stenoza pulmonara. fusese operat prima data la Tg Mures si urma si a doua operatie si avea nevoie mama de 7000 euro. Cand am citit emailul primul meu impuls a fost sa o sun sa-i spun sa nu mearga la Tg Mures ci la Dl.Dr.Sandica. Am pus mama pe telefon, am sunat-o am inceput sa vorbesc, pana la un momnet dat cand mi-a spus ca emailul nu mai este de actualitate ca bebelusul ei de cateva luni a murit la 4 ore de la operatie ca inima nu a mai facut fata. Zici ca mi-a dat cineva cu ceva in cap. Pus si simplu mi s-a facut ciuda ca nu am primit emailul mai repede, pentru ca acel copil putea a vea o cu totul alta soarta si putea sa traisca si acum bine mersi, dar soarta nu i-a fost potrivnica. Dumnezeu sa-l odihneasca. Inca o data ii multumesc lui Doamne Doamne ca ne-a indreptat pasii in Germania, in BAd Oeynhausen.

Mirela, vezi ca pretul biletelor de avion se schimba de pe o zi pe alta, asa ca ia-le chiar de azi. Cu cat te apropii de ziua in care va trebui sa fii la clinica vei vedea ca cresc preturile. In rest Nicoleta ti-a scris bine ce ti-a scris.

De ieri pana azi m-am mai miscat si eu putin. Am luat bieltele de aviom, am rezolvat cu transferul, mai trebuie sa rezolv cazarea, formularul si pasaportul piticului. Inca nu am reusit sa dau de Dl. Dr Nicolescu, dar mai insist :).

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #44 on: Noiembrie 04, 2010, 04:10:38 pm »
Lumi, cred ca puteti face RMN in Bad O., insa acolo sunt cardiologi, se verifica inima, pentru un control neurologic, cred ca trebuie facut RMN in alta clinica, spital etc.
Nu stiu sigur, doar banuiesc ca asa e, poate iti raspund si alte mamici.

Mara, nu stiu la voi cum e, dar aici e soare si cald, sunt 20 grade, asa ca va trimit multa caldura si multe raze de soare, sa va aduca bucurie in suflet.
Cum este Tibi, ce dorinte mai are :)?
Vroiam sa te rog, daca poti, sa il indrumi putin pe tatal Esterei, stiu de la Dl. Teuf ca e speriat de plecarea aceasta, speriat ca nu se va intelege cu nimeni, e posibil sa fie bine si sa-i fi trecut sperietura  :), dar daca il vezi si simti ca ar avea nevoie de ajutor ...cateva vorbe, putin curaj, l-ar face sa vada altfel situatia.