Author Topic: Bianca, alintata Bia!  (Read 838 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
Bianca, alintata Bia!
« on: August 13, 2010, 11:00:49 am »
Buna !

Ma numesc Cristina Leustean si in sfarsit vin si eu cu povestea Biancai.

Bianca,Bia cum o alintam noi, a venit pe lume  pe 22 octombrie 2009 la 36 saptamani;bucuria a fost imensa deoarece mai aveam un baietel,Robert, de aproape 3 ani.
La nastere, medicul neonatolog a constatat un Suflu sistolic de gr.II-III.La 2-3 luni (in ianuarie 2008) am mers la cardiolog si atunci i s-a facut prima echocardiografie,in urma careia a fost diagnosticata cu:1.DEFECT SEPTAL VENTRICULARSUBAORTIC. 2.DEFECT SEPTAL MUSCULAR APICAL. 3.FORAMEN OVALE PERMEABIL. 4.DISFUNCTIE DIASTOLICA VENTRICUL STANG TIP TULBURARE DE RELAXARE. A primit tratamen cu Spironolactona si Digoxin.
Pana in luna iunie 2008 totul parea a merge bine,adica nu aparuse nici o modificare.Pe 6 iunie,echografia efectuata sub sedare a descoperit canal arterial persistent,deasemenea dilatarea cordului stang si refluare tricuspidiana gr.III.In urma acestui control am fost trimisi de la Iasi la Tg.Mures.Pe 28 iunie la Tg.Mures in urma echografiei Bianca a primit un diagnostic concret:Stenoza mitrala cu gradient mediu;Defect septal venticular subaortic partial inchis prin anevrism de sept interventricular;Foramen ovale patent;Canal arterial persistent;Hipertensiune pulmonara.S-a intrerupt tratamentul cu Digoxin,iar Spironolactona a ramas de 2x6,25 mg.Un diagnostic greu,dar care am sperat ca o sa fie rezolvat in urma
unei interventii chirurgicale, la momentul oportun,la Tg.Mures.Am mers la o luna din nou la control,nimic schimbat;apoi la 3 luni,totul parea bine,medicul era multumit.Insa trebuia sa asteptam momentul oportun pt. operatie.Am uitat sa mentionez si faptul ca Bianca a luat greu in greutate si facea mereu viroze.Pe 18 ianuarie am mers la un nou control la Tg.Mures,insa am primit o veste proasta;toate masuratorile de la echo se dublase din octombrie 2008 si
pana acum.Gradientul pe mitrala era 15.In urma discutie din cadrul colocviului cardio-chirurgical,avand in vedere complexitatea cazului si a corectiei chirurgicale,s-a decis orientarea catre un centrul din strainatate,pe baza formularului E112.,urman a trimite medicul la mai multe centre cazul nostru.Insa nu am primit nici in ziua de azi un raspuns.Dupa 2 sapt de asteptare am inceput sa cautam si noi.Asa am dat de acest site si de domnul Dr.Sandica.I-am scris si in 5 zile ne-a raspuns chemandu-ne pe 21 martie in Germania.

Insa am ajuns la clinica cu Bianca bolnava:infectie respiratorie.Iar dupa 4 zile de investigatii,Biancai i-a iesit virusul CMV prezent,si mai era si activ.Astfel s-a amanat operatia pana pe 19 aprilie.A fost greu fiinca era mare dorul de casa si de Robert,dar in acelasi timp eram siguri ca asteptarea noastra are un sens.

Echocardiografiile facute in Germania au aratat aceleasi diagnostice.Initial domnul dr. ne-a zis ca o sa fie nevoie de inlocuirea valvei mitrale.

A venit si ziua cea mare!Bianca a fost operata la prima ora,si fericirea cea mai mare a fost ca nu i s-a inlocuit mitrala;dupa ce i-a inchis DSV-ul ,DSA-ul si canalul arterial,gradientul pe mitrala a scazut la 1,5.Totul a fost o minune,iar domnul Dr.Sandica,Ana Matei,asistenta donmului dr. si intreaga echipa fac minuni.
Bianca s-a recuperat ca la carte:s-a colorat la fata,a inceput sa i-a in greutate......iar dupa opt zile am plecat acasa in Romania.

Am fost si la Bucuresti la domnul Dr.Nicolescu si Bianca e foarte bine.E foarte multumit de evolutia ei.E foarte energica de zici ca i-a pus un motoras la inimioara domnul dr.

Suntem foarte multumiti de tot ce a fost acolo..........personalul din spital,personalul de la Ronald McDonald hausen,..............de tot ce a fost in Germania,iar pe aceasta cale tin sa le mai multumes inca odata domnului Dr. Sandica si Anei Matei.

Suntem acasa de o luna si in sfarsit,dupa atatia nori,a rasarit soarele si in casa noastra.
« Last Edit: August 13, 2010, 11:35:24 am by nicoleta »

laura_b

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
Răspuns: Bianca, alintata Bia!
« Reply #1 on: August 15, 2010, 11:54:09 am »
Buna Cristina,

ne-am cunoscut in Bad, la spital, eu tocmai ma pregateam sa plec spre Hamburg cu David atunci cand ati venit voi. Ma bucur foarte mult ca Bianca este bine si ca ati rezolvat intr-un final si cu prelungirea formularului. Sanatate multa tuturor!

cristina.

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: August 19, 2010, 10:01:37 am »
Buna Nicoleta,

iti multumesc ca ai postat in locul meu la "Cazuri rezolvate",lucru ce trebuia facut demult de mine,si imi cer scuze ca nu l-am facut;insa am avut o vara plina:cu multe drumetii si cu licenta de dat.

Am citit povestile Laurei si Madalinei,si m-au cuprins emotiile si amintirile.Ma bucur ca sunteti bine cu totii si sper sa ne revedem curand,dar bineinteles in alte imprejurari.

Despre Bia va pot spune ca e schimbata total;e foarte energica,alintata,incapatanata,incepesa vb,iar noi inca nu ii intelegem limbajul.................Si toate aste datorita domnului Dr.Sandica,As.Ana Matei si bineinteles echipelor de la terapie intensiva si pediatrie,pentru care nu am cuvinte de multumire.

Multa sanatate tuturor!
Cristina L.

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #3 on: August 19, 2010, 01:44:58 pm »
Va pup si eu Cristina  :-*

cristina.

• Newbie
  • *
    • View Profile