Author Topic: TRANSPOZITIE DE MARI VASE, CU FINAL FERICIT!  (Read 2048 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

madalina_alex

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
TRANSPOZITIE DE MARI VASE, CU FINAL FERICIT!
« on: August 05, 2010, 10:00:12 pm »
Buna ziua tuturor,

pentru cei (multi) care nu ne cunosc, sa ne prezentam mai intai: acum suntem o familie fericita, cu un puiut de 3 luni. Suntem Alex, Madalina si George. Povestea noastra a inceput intr-o frumoasa zi de mai 2009 - 8 mai, cu o zi inainte de aniversarea mea - cand l-am cunoscut pe tati. A urmat o vara scurta si frumoasa, iar pe 1 septembrie aveam in mana un test de sarcina pozitiv (de fapt, cinci, ca am vrut sa fim siguri ;D).

Ne-am bucurat cu totii - parinti, bunici, prieteni. Am trecut cu bine peste teste si analize, pana am ajuns la o eco de rutina in saptamana 16. Atunci a cazut bomba - baiatul are transpozitie de mari vase! Doamna Doctor Andreea Muntean, medic radiolog la Medlife, a fost primul om care ne-a salvat copilul de la mari chinuri si de la un viitor incert. Punandu-ne acest diagnostic de la o varsta atat de mica, ne-a creat toate sansele pentru a lupta pentru puiul nostru! Au urmat doua zile cumplite, de cautari multe, de raspunsuri putine... Atunci am intalnit-o prima data pe Doina, care a avut baietelul diagnosticat cu aceeasi malformatie. Am stat cu tati si ne-am gandit .... ce sa facem, il pastram sau nu? Daca da, ce sanse sunt sa devina un copil normal? Intre timp, am mai facut inca trei eco fetale - la dr. Iosup, care ne-a pus alt diagnostic - trunchi arterial comun, la dr. Pop, care pe langa transpozitie, ne-a diagnosticat si cu arc aorctic intrerupt, si la dr. Herghelegiu, care a confirmat diagnosticul de transpozitie.

Asa am ajuns in saptamana 22, cand, dupa o confirmare a diagnosticului la Viena, am ajuns la Linz, la prof. Mair, directorul sectiei de chirurgie cardiaca pediatrica. Si aici ni s-a confirmat diagnosticul de transpozitie de vase mari, si ni s-a spus ca sansele de reusita postoperatorie sunt de peste 96%.

Intorsi in tara, am aflat si de domnul doctor Eugen Sandica, de la Laura, mamica lui David. I-am trimis un mail, cu toata povestea noastra, iar in footer aveam si datele de contact. Spre marea mea uimire, domnul doctor m-a sunat in cateva minute, mi-a spus ce trebuie facut pentru a ajunge la dumnealui la Bad Oeynhausen, m-a incurajat spunandu-mi ca in cateva minute pleaca sa opereze tot o transpozitie, si ca a operat multe cazuri de acest fel. Tot dumnealui m-a dirijat catre domnul doctor Alin Nicolescu, care a verificat ecografiile, ne-a explicat pe larg despre malformatie si despre interventia chirurgicala, si care la finalul consultatiei mi-a spus "si eu daca eram in locul dumneavoastra, as fi ales sa pastrez copilul si sa mi-l opereze Eugen". (Eugen Sandica, normal)

Ei... si din acest moment am intrat pe un drum drept. Copilul fiind netransportabil, a trebuit sa merg sa nasc in Germania. Dupa trei saptamani de asteptari la Sonntag, bebe tot nu vroia sa vina, asa ca nasterea a trebuit provocata. Pana la urma, Alexandru s-a nascut pe 8 mai, exact la un an de cand s-au cunoscut mami si tati  ;). Am nascut sambata noaptea la 0.20. Copilul a fost preluat imediat la terapie intensiva, tati a plecat cu el, eu l-am vazut dimineata. Din fericire, a avut o greutate considerabila - 4 kg -, asa ca speram sa suporte mai usor operatia. Copilul era stabil, intubat si usor sedat. Luni dimineata domnul doctor ne-a spus ca il va opera miercuri, adica la varsta de 4 zile. Niciodata, nici macar pentru o secunda, pana la operatie si in timpul operatiei, nu m-am temut pentru viata puiului nostru! Stresul meu cel mare a fost pana s-a nascut, sa il vedem ca e intreg si nu mai are si alte probleme.

Miercuri am ajuns la spital pe la 10 (nu am vrut sa fim de fata cand l-au luat in sala de operatii), iar doamna Brandt-Uhlig ne-a tinut companie si ne-a ridicat moralul timp de trei ore. In sfarsit, la ora 13.30, a venit la noi pe hol cu un zambet larg, intainzandu-ne telefonul si aproape strigand "it's doctor Sandica, it's doctor Sandica!" Am stiut din clipa in care i-am auzit glasul ca totul era bine. Ne-a spus "operatia a decurs perfect, cordul bate normal, l-am inchis, face pipi singur, puteti sa il vedeti intr-o jumatate de ora la terapie intensiva." Scurt si profesional, dar cu o bucurie in voce pe care nici nu incerca sa o ascunda. Asa ca intr-o jumatate de ora am ajuns la terapie intensiva, l-am vazut, l-am mangaiat, ne-am uitat cu o fericire imensa la aparatele care indicau un puls constant si o saturatie de oxigen de 100%!!! In prima clipa nu am vazut nici copilul, nici cele trei rackuri de perfuzii, nici sonda de pipi de langa pat... doar aparatul care ramasese parca blocat la 100%!

In a treia zi la terapie intensiva nu mai avea nici sonda, nici dren, nici tubaj. Doar o perfuzie! Nu a facut temperatura, nu a facut complicatii... nimic! Dupa o saptamana de la operatie am fi putut merge acasa... daca domnisorul s-ar fi deranjat sa pape cu biberonul. Asa ca am mai stat doua zile, pana a invatat sa traga din tetina.

Iar restul e istorie - am plecat spre casa, ne-am instalat in trei. Acum avem trei luni (aproape), suntem bine, avem 7 kg si 64 cm.

La Bad Oeynhausen ne-am intalnit cu multi parinti romani - Cristina si Marius din Iasi, Meri (parca din Tulcea?), Ovidiu si sotia din Dolj, Nicoleta si Silviu, Luminita din Bucuresti etc. Pe Laura si pe Dan ii cunosteam din Bucuresti, si tineam legatura in mod constant (ei nemaifiind in Bad deja). La toti am remarcat aceeasi incredere netarmurita in domnul doctor Eugen Sandica.

Iar acum am ramas cu o intrebare - cum poti multumi unor oameni care iti salveaza copilul de la moarte sigura? Cum am putea sa ii recompensam vreodata pe domnul doctor Eugen Sandica si pe domnul doctor Alin Nicolescu? La fel, pe doamna doctor Andreea Muntean, care ne-a diagnosticat puiul la doar 300 de grame? Poate cu timpul o sa devenim, si eu si tati, mai intelepti si ne vom da seama  :).

De asemenea, mii de multumiri pentru Laura si Adina (Adina, esti si tu pe forum?), care ne-au netezit drumul catre Germania, impartasindu-ne din experienta lor, si pentru Doina, care ne-a incurajat sa mergem mai departe cu incredere!

Aceasta este povestea noastra, pe care sper sa o citeasca cat mai putini in cautare de informatii... si cat mai multi asa, ca o poveste frumoasa, cu happy end!

Cu drag, mami, tati si puiul mic!
« Last Edit: August 05, 2010, 10:15:44 pm by madalina_alex »

doina

• Sr. Member
    • View Profile
Răspuns: TRANSPOZITIE DE MARI VASE, CU FINAL FERICIT!
« Reply #1 on: August 06, 2010, 11:10:04 am »
Buna Mada,

mi-au dat lacrimile citind si despre voi. De fiecare data povestea puiului nou-nascut si care trece printr-o astfel de operatie, ma face sa plang. Cunosc in amanunt tot ceea ce scrii tu acolo si ma regasesc in fiecare traire a ta. A sosit si vremea aia despre care vorbeam noi cu multe luni in urma...a sosit clipa in care sa privim cu bucurie inapoi si cu multa fericire inainte. Ma bucur mult ca sunteti bine si ca si voi, ca multi dintre noi, vreti sa fiti un exemplu pentru viitorii parinti de "pui de lei".
Pupam puiul mic!!!

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #2 on: August 09, 2010, 03:12:52 pm »
Madalina si Alex, bine ati venit!

Cu toate ca stiam aproape toata povestea voastra, recunosc ca m-a emotionat si ca m-am bucurat inca o data pentru happy-end.
Va doresc sa nu mai aveti niciodata probleme, doar bucurii.
Si sper ca intr-o zi sa ne revedem, am planuit cu Laura o plimbare cu piticii si am inteles ca voi stati aproape de ei, asa ca poate ne vedem cu totii intr-o zi.
Va doresc toate cele bune si te asteptam in continuare pe forum, ati trecut prin multe experiente asa ca aveti informatii folositoare si pentru alti parinti.

monica

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #3 on: August 09, 2010, 10:36:38 pm »
Seara bună dragii mei.așa cred că sună toate poveștile celor cărora Dumnezeu le îndrumă pașii către oamenii minunați care ne salvează puii și care muncesc din zori și până în noapte la spitalul din Bad, iar noi suntem printre ei. Andrei a fost internat în spital la data de 23 iulie, operat în 27 și lăsat la vatră( mai exact la pensiunea dnei Sonntag) în data de 3 august. suntem acasă, în România de vineri , din 6 august și încă nu am terminat de povestit tuturor experiența noastră. nu numai că Andrei și a revenit uimitor de repede și că, dacă nu ar avea cicatricea de pe pieptuț nu ai știi că a trecut printr o operație pe cord deschis, dar am venit de acolo cu o stare sufletească pe care nu am mai avut o de tare mult timp.nu e vorba doar de faptul că puiul meu e sănătos dar acolo,în Bad , am cunoscut o stare de normalitate care în România nu mai există, îmi pare rău să o spun. Întreg personalul medical care ne a avut în grijă a fost extraordinar.un loc deosebit în inima noastră îl vor avea pentru totdeauna Cornelia și Yasmin de pe secția de terapie intensivă care au fost singurele persoane de la care Andrei a acceptat să mănânce , în afară de mami, în existența lui de până acum; dna Ursula Brandt care a avut mereu o vorbă bună și un zâmbet pentru noi chiar dacă intram pe ușa biroului dânsei de 5 ori pe zi și o asaltam cu problemele mele; dnei Ana Matei care e o femeie extrem de frumoasă și un om binecuvântat de Dumnezeu și mai ales dl doctor Săndică care ne a readus zâmbetul pe buze și speranța în suflet, căruia i am încredințat un copil vesel dar bolnăvior și ne a dat în schimb , după patru ore de operație , un puiuț ce nu și poate șterge zâmbetul de pe buze , ce i face pe cei din jur, de ai casei sau străini de pe stradă să zâmbească chiar dacă doar în fugă pentru că le face semne cu mânuța și le dă pupici și care nu se mai oprește din explorat . Nici când am fost acolo și nici acum nu găsesc cuvintele potrivite pentru a le mulțumi acestor oameni minunați. ce ai putea să le spui celor ce ți au redat viața, bucuria de a trăi și de a te bucura de tot ceea ce te înconjoară?! eu nu am aflat încă.poate că atunci când îi voi revedea Cel de Sus îmi va lumina gândurile.
ne am întors cu atâta liniște în inimi și cu absoluta convingere că atâta timp cât pe lume există oameni ca dl.dr. Săndică, dnele .Ana Matei și Ursula lumea asta ce uneori ne pare strâmbă se va îndrepta și soarele mereu va răsări.
pe această cale aș vrea să i salut și pe ceilați părinți pe care am avut privilegiul să i cunosc în poate cele mai grele momente ale vieții noastre de până acum : părinții lui Cosmin Andrei Aurelia și Gică din Valu, Constanța; familia Mihăilă din București; luminița, mama lui Dimitris și familia Niță din Titu care și acum sunt în Bad.Tuturor le dorim multă, multă sănătate și curaj
« Last Edit: August 13, 2010, 11:30:56 am by nicoleta »

laura_b

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #4 on: August 15, 2010, 11:47:32 am »
draga mea Mada, ce a mai trecut timpul. parca mai ieri vorbeam de formulare si birocratii...iata-ne acum cu visul implinit si plimbandu-ne bebeii prin parc.

Aceasta experienta mi-a adus o prietena in plus, adica pe tine, iti multumesc si eu pentru suportul tau si al lui George atat cat eram in Bad O dar mai ales cand eram in Hamburg. Vizita voastra acolo mi-a adus o stare de spirit mult mai buna decat o aveam atunci.

pup fata si ne mai auzim noi.

mQQm

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #5 on: Ianuarie 19, 2011, 03:19:16 pm »
Buna ziua tuturor,

Iar acum am ramas cu o intrebare - cum poti multumi unor oameni care iti salveaza copilul de la moarte sigura? Cum am putea sa ii recompensam vreodata pe domnul doctor Eugen Sandica si pe domnul doctor Alin Nicolescu? La fel, pe doamna doctor Andreea Muntean, care ne-a diagnosticat puiul la doar 300 de grame? Poate cu timpul o sa devenim, si eu si tati, mai intelepti si ne vom da seama  :).

Aceasta este povestea noastra, pe care sper sa o citeasca cat mai putini in cautare de informatii... si cat mai multi asa, ca o poveste frumoasa, cu happy end!

Cu drag, mami, tati si puiul mic!

Madalina, acum am citit  povestea voastra cu happy end si ma bucur foarte mult ca v-ati recapatat linistea si echilibrul si ca puiul vostru a avut norocul sa aiba in jurul lui, inca din primele zile, oameni atat de bine pregatiti si cu dorinta de a face bine.

Referitor la modul in care am putea sa le multumim acestor Oameni Minunati, recunosc ca si eu m-am gandit. Si chiar l-am intrebat la un moment dat pe unul dintre ei. Mi-a raspuns ca cea mai mare multumire este atunci cand copilul este bine si ca a putut face ceva pentru a contribui la acest bine.
Cred ca unul dintre modurile in care am putea sa le multumim este de a fi cu adevarat constienti ca parinti de aceasta a doua sansa care ni s-a oferit, de a veghea ca efortul sustinut al acestor oameni sa aiba sens. Cred ca nu exista multumire mai mare pentru un medic, pentru un chirurg, decat sa vada zambetul pe un chip de copil, altfel condamnat, sa-l vada dezvoltandu-se, [asta dincolo de valorile asteptate pe monitor,  parametri,...] crescand frumos, redat familiei, vietii...

De ce cred asta? Pentru ca insasi menirea pe care si-au ales-o are legatura cu o nevoie.  Aceea de a ajuta, de a face bine, de a fi in slujba altora. Oamenii care fac bine isi primesc recompensa instantaneu, in momentul in care fac bine se incarca la randul lor, il si primesc. E ca un combustibil... Si ma opresc aici pentru ca uneori cuvintele chiar sunt de prisos.
De aceea cred ca faptele sunt mult mai importante. Si cand spun asta ma gandesc la un alt mod prin care am putea multumi. Si anume de a fi alaturi de alte mame care cauta disperate o cale de a-si salva copiii.
Un OM ne-a facut un bine. Este foarte simplu, binele trebuie facut mai departe, dat mai departe.

If I had a prayer, it would be this: “God spare me from the desire for love, approval, or appreciation. Amen.” 
We live in a house of mirrors and think we are looking out of the windows—Fritz Perls

laura_b

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #6 on: Ianuarie 25, 2011, 12:37:51 pm »
foarte bine ai punctat.

in perioada in care ma luptam cu birocratia, cand incercam sa deslusesc ce trebuie sa fac pentru a ajunge in Germania cu E112, mi-am promis ca dupa ce va trece furtuna si ma voi intoarce in tara, voi incerca sa ajut la randul meu si alte mame, pentru ca cunosc sentimentul de disperarea care te cuprinde cand nu stii incotro sa o iei si simti ca timpul joaca impotriva ta. orice cuvant, informatie, un banutz, etc face foarte bine persoanei care tocmai a aflat ca puiutul ei are probleme la inimoara.

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #7 on: Ianuarie 25, 2011, 01:16:01 pm »
Ma alaturi si eu voua pentru ca ma incearca acelasi sentiment. Simt ca nu mai pot sta deoparte, ca trebuie sa ajut la randul meu pentru ca si eu cunosc durerea si disperarea unei mame !

madalina_alex

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #8 on: Februarie 14, 2011, 12:47:04 am »
Alex a implinit saptamana trecuta 9 luni si 10 kg 200 g. Se ridica singur in picioare, iar de cateva zile merge prin casa in patru labe. Rade in continuu, dar este si foarte smecher cand se stie cu musca pe caciula.  ;)

Am fost la control la domnul doctor Nicolescu si totul este in regula. Asteptam sa se incalzeasca putin sa mergem si in Germania, la control.

Mii de multumiri inca o data domnilor doctori Nicolescu si Sandica si doamnei doctor Andreea Muntean!

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #9 on: Februarie 15, 2011, 09:46:43 pm »
LA MULTI ANI  SI SA VA MEARGA TOTUL BINE SI ASA CUM VA DORITI

SPER SA VINA PRIMAVARA MAI REPEDE ,ADICA  VREMEA CALDA

Flori

• Full Member
    • View Profile
« Reply #10 on: Februarie 16, 2011, 11:33:34 am »
La multi ani micutului si multa multa sanatate!Sa va traiasca!!

madalina_alex

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #11 on: Februarie 16, 2011, 08:05:18 pm »
multumim mult!

madalina_alex

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #12 on: Aprilie 08, 2011, 06:50:05 pm »
astazi Alex a implinit 11 luni si 11kg 300g.  este un copil care nu sta locului o secunda, nu oboseste niciodata, are atata energie de parca s-ar alimenta la bateria de la un tractor ;D.

nu imi vine sa cred ca peste o luna va implini un an. in astfel de momente, mai ales la aniversarile lunare, ne dam seama cat de norocosi am fost ca am ajuns la timp la docmnul doctor Sandica!

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #13 on: Aprilie 09, 2011, 04:19:54 pm »
SA MULTUMESTI ZILNIC LUI DUMNEZEU CA AI AJUNS LA TIMP UNDE TREBUIA !!!!

LA MULTI ANI CU SANATATE  PENTRU ALEX

mateiut

• Full Member
    • View Profile
« Reply #14 on: Aprilie 09, 2011, 05:32:32 pm »
La multi ani cu multa sanatate!