Dragi parinti, cei care cautati informatii despre costuri, transport, cazare in Bad Oeynhausen (Germania), aveti mai jos o lista:Bilete avion:-pentru costul biletelor de avion, verificati pe site-ul
www.wizzair.com, introduceti datele de plecare/intoarcere, numarul persoanelor care calatoresc si veti afla pretul biletelor.
Daca nu aveti un card pentru plata online, mergeti la o agentie de biletele pentru avion!
Fiind o cursa low-cost, cu cat se cumpara biletul mai repede, cu atat e mai accesibil ca pret!
Cazare:-Hotel:
http://www.hotel-wittekind.de/,
http://www.cityhotel-bosse.de/-Pensiunea va costa in jur de 120-150 euro/ 2 nopti de cazare (
http://www.haus-sonntag.de/), rezervarea la aceasta pensiune se face prin secretara D-lui Dr. Sandica (adresa de mail:
abrandt-uhlig@hdz-nrw.de)
Control medical periodic:-controlul 170-180 euro (ecografie, EKG etc.)
-pentru alt tip de investigatii, il contactati pe Dl.Dr. Sandica si va comunica costul
Transport Dortmund - Bad Oeynhausen-biletele de tren, dus-intors aprox. 50-80 euro (
www.dbahn.de), pe site se pot face rezervari online
Cheltuieli diverse:-plus aprox. 200 euro bani pentru mancare
Aceasta este varianta de mers cu trenul din Dortmund spre Bad Oeynhausen:In fata aeroportului din Dortmund exista o statie de autobuz, iar voi trebuie sa va urcati in cel pe care scrie "Airport Shuttle" sau "Holzwickede", biletul costa 1,5 euro/persoana, iar durata calatoriei este de 5-7 min., veti ajunge in statia de tren care se numeste Holzwickede.
Atentie, in statie nu exista un ghiseu de unde puteti cumpara bilete, sunt doar automate (in partea stanga a peroanelor), asa ca trebuie sa aveti bancnote mici de 5 si 10 euro, iar biletul costa aprox. 23 euro/pers., pentru copii care au 0-6 ani nu se cumpara bilet. Exista mai multe tipuri de automate, voi trebuie sa cumparati bilete de la cele pe care este trecuta o lista cu toate statiile si unde vedeti ca puteti introduce bancnote sau monezi, celelalte automate sunt doar pentru carduri.
Cautati pe lista de pe automat Bad Oeynhausen, iar in dreptul numelui este un cod, introduceti acest cod iar pe ecran apare suma de bani pe care trebuie sa o introduceti in automat, bagati banii iar dupa aceea primiti biletul.
Dupa ce ati primit biletele mergeti la peronul pe care il aveti trecut pe mersul trenurilor si verificati pe un ecran ora la care trebuie sa vina trenul vostru.
Daca nu reusiti sa scoateti bilete, este posibil ca automatul sa nu functioneze, asa ca va notati un numar de pe ecran si cand vin controlorii in tren le aratati numarul acela si va pot da si ei bilete (le aratati statia de unde v-ati urcat si pana unde vreti sa mergeti), mi s-a intimplat de multe ori sa nu am bilet din diverse motive (nu functiona automatul, ma grabeam si nu am avut timp sa scot bilet, nu aveam bancnote mici), dar nu este nici o problema, nu va da nimeni jos din tren.
Atentie, trebuie sa aveti obligatoriu mersul trenurilor printat, accesati
www.dbahn.de , selectati limba engleza pentru cei care nu stiu germana, iar in stanga paginii introduceti la plecari statia Holzwickede iar la sosiri Bad Oeynhausen , data la care veti merge cu trenul, ora aprox. la care vreti sa plecati spre Bad O., nr. persoanelor, al copiilor, iar apoi va apare o lista cu mersul trenurilor.
Atentie, sunt mai multe tipuri de tren, regionale (trecute in mersul trenurilor cu RE), intercity (IC), varianta cea mai buna ar fi de regional pentru ca biletele sunt mai ieftine.
Veti schimba trenul in statia Hamm(Westf), scrie in mersul trenurilor peronul pe care trebuie sa mergeti.
Atentie, printati si varianta de intoarcere, introduceti toate datele si apoi sa-l aveti la voi, altfel nu stiti de la care peron trebuie sa luati trenul si pe care peron sa mergeti cand schimbati.
Este foarte simplu de ajuns cu trenul in Bad O, sper ca am fost explicita, daca nu, va rog sa-mi cereti si alte detalii.