Author Topic: Sa ne cunoastem (2)!  (Read 11848 times)

0 Members şi 2 Vizitatori pe acest subiect.

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
Răspuns: Sa ne cunoastem (2)!
« Reply #45 on: Aprilie 13, 2010, 07:47:23 pm »
mikidi ma bucur pentru voi ,sper sa avem si noi sansa cu formularul
as vrea sa mai stiu de la cei care au fost acolo  si au zis ca avem acces la baie ,spalatorie si bucatarie ,  deci putem spala hainele si gati mincare pentru noi ,nu?
daca am un laptop la mine trebuie sa imi fac un abonament de internet wierless ,nu?
cred ca este mai comod cu internetul pentru a comunica acasa  si mai ieftin
 pentru cei care au fost cu avionul cum ati facut cu data de intoarcere  ,am inteles ca platesti o penalizare pentru ca nu stii data de intoarcere
multumesc mult pentru relatii si tineti-ne pumnii pentru formular

mariana si ioana boca

ana maria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #46 on: Aprilie 13, 2010, 08:40:48 pm »
Buna Mariana,
Noi am luat bilete numai dus, iar cand ne/am intors, biletele ni le/au rezervat din tara parintii(este mai usor).
La Casa Mc Donalds ai acces la internet la liber.
Poti sa gatesti, sa/ti speli si sa/ti usuci hainele, copiii au un loc de joaca super amenajat, ai acces la tonomat de cafea si sucuri gratuit. In apropiere este un Penny market...
Multa sanatate si sa va intoarceti cu bine!
Ana Maria

dragoslava

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #47 on: Aprilie 13, 2010, 09:18:38 pm »
Si eu va sugerez sa luati bilet doar dus. Noi pentru fam Spinu le-am luat dus-intors si maaaare greseala am facut! Banii au fost pierduti, n-am putut schimba data pt ca nu stiam cand se vor intoarce, asa ca n-am mai putut face nimic. Pentru intors, asa cum spune Ana-Maria, vi le ia cineva din tara sau chiar voi daca aveti acces la Internet, numai sa aveti listate documentele care contin codul rezervarii. Desi cu cat le luati mai aproape de data calatoriei, cu atat sunt mai scumpe; dar ce mai conteaza cand stii ca te intorci ACASA cu copilul SANATOS, nu? :)

Mikidi

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #48 on: Aprilie 14, 2010, 12:29:33 am »
Si noi tot dus luam biletul, doar sotul meu va avea dus intors pt ca la o sapt after interventie va reveni in tara, la job.
Cei de la CASMB s-au comportat ireprosabil!! Laude la adresa lor, formularul l-am obtinut ff repede. Mai trebuie sa facem doar pasaport pt bebe si sa rezervam biletele sapt asta..si sa asteptam operatia. Cele trebuincioase pt copil, pampers, lapte, cereale le luam noi sau ni le dau ei? Desi stiu ca pampers e mult mai ieftin afara, cred ca o sa imi iau de acolo pt acasa. Astea deja sunt amanunte...
Bafta tuturor si multe urari de bine pt micutzi!

Lumi&Dimi

ana maria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #49 on: Aprilie 14, 2010, 09:40:40 am »
La clinica ai tot ce-ti trebuie pentru copil: lapte, cereale, pampers, hainute...Ai nevoie doar pentru drum .
Ana Maria

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #50 on: Aprilie 14, 2010, 11:31:54 am »
Mariana, va tin pumnii si voua sa obtineti formularul, trebuie. Ioana ce spune despre toate aceste demersuri, ea vrea sa mearga in Germania, e incantata?

Lumi, bravos !!!!
Cand aveti programare pentru operatie?
La clinica aveti tot ce trebuie, iar la McDonalds Haus la fel, sa nu va luati bagaje multe. Mie preturile mi s-au parut mai mici la Penny Market decat in Romania, asa ca va luati de acolo ce va trebuie.

Din cate am inteles de la parintii care au mers de curand in Germania, clinica asigura transport gratuit doar celor care merg pentru operatie, cei care merg la control pot merge cu trenul, asta fiind varianta mai putin costisitoare sau pot solicita transport de la clinica, dar costa mai mult.

Vroiam sa va intreb, in mai (10-12 mai) cu cine ma intalnesc in Bad O.? Noi vom merge atunci la control si mi-ar face mare placere sa ne vedem.

Diana, cum ii este lui Raul cu Aptamil?
Ma gandeam ca poate ar trebui sa le trimiti un mail celor de la Humana, sa-i intrebi care e corespondentul laptelui recomandat din Germania dar pe care aici nu il gasiti. Poate au aici ceva similar sau chiar acelasi produs dar sub alta denumire.

Mikidi

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #51 on: Aprilie 14, 2010, 12:57:28 pm »
Buna tuturor!

Pe 17 mai ne internam. Imi pare rau ca nu ne putem vedea...Multumesc frumos de sfaturi, este super. Dimi a inceput sa manance f mult parca ar sti ca il asteapta operatia...

Mikidi

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #52 on: Aprilie 14, 2010, 01:05:11 pm »
Am uitat sa spun ceva: trebuie sa merg cu Dimi sa il trec pe pasaport sau sa ii fac unul. Cum a fost la voi cu pasaportul?
Multumesc!

ana maria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #53 on: Aprilie 14, 2010, 05:01:55 pm »
Trebuie sa-i faci pasaport. Noi am optat pentru cel clasic, in regim de urgenta(costa 200 ron), valabil 1 an si se elibereaza in aceeasi zi in care depui actele si platesti taxele. Pasaportul biometric este a doua varianta , dar dureaza 30 de zile pana il elibereaza, e valabil 3 ani si costa mai mult.
Multa bafta!
Ana Maria

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #54 on: Aprilie 14, 2010, 07:18:23 pm »
SUNT DEZAMAGITA TOTAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
azi am fost din nou la medicul cardiolog pentru acel raport medical si cind m-a vazut a inceput sa tipe la mine  ca nu a avut timp sa il completeze si tot azi pleaca  din tara pentru o saptamina  ,doar miercurea viitoare pot merge dupa acel amarit de raport ;   mi-a zis ca ce ma grabesc ca mai este timp pina in 27 mai cind trebuie sa mergem la BO
incep sa imi pierd increderea ca voi putea obtine banii prin casa de asigurari  si cred ca am prea putin timp ca sa string banii necesari
miine dau un apel umanitar la ziar poate o sa am rezultate
daca stiti cum trebuie sa procedez si cum sa fac o campanie va rog sa ma ajutati !
daca am inteles bine la cazare am acces nelimitat la internet? nu trebuie sa imi fac eu un abonament in tara?  dar de laptop am nevoie?

ioana a inceput sa se obisnuiasca cu gandul si sper sa fie totul bine

cat faci din  Dortmund  pina la BO?
    copii au voie cu pijamale si restul schimburilor de acasa?

va rog sa ma ajutati  cu sfaturi  ,sunt binevenite.

iertati-ma ca pun atitea intrebari dar trebuie sa stiu ce am de facut

mariana  boca

ana maria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #55 on: Aprilie 14, 2010, 09:42:56 pm »
Buna Mariana,
Daca dl. dr. te-a asigurat ca o sa completeze raportul medical, trebuie sa ai rabdare. Noi am avut rap. med. pe 12 feb., l-am depus pe 15 la Casa de Asigurari, pe 17 am obtinut formularul E112, iar pe 28 feb. am ajuns in Germania. Daca este vorba despre acelasi dr. cardiolog, si anume  dr. Alin Nicolescu, te asigur ca este un om foarte cumsecade si de incredere.
Ai acces liber la internet, dar ai nevoie de laptop.
In clinica ai voie cu hainele copilului pe sectie, la terapie intensiva nu.
Numai bine!
Ana Maria

Mikidi

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #56 on: Aprilie 15, 2010, 12:34:09 am »
Ana Maria, multumesc tare mult. O sa procedam la fel ca tine, tot clasic. Ma duc vineri. Sper sa stea cuminte Dimi.

luminitza

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #57 on: Aprilie 15, 2010, 05:14:28 pm »
Buna,

Am si eu o intrebare, unde ati tradus documentele primite de la clinica dupa externare?
Multumesc
Luminita

ana maria

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #58 on: Aprilie 15, 2010, 06:56:34 pm »
Noi vom merge la control pe 20 mai, am primit astazi programarea.
Poate ne intalnim si cu alte familii in acea perioada.
Multa sanatate ingerasilor vostri.
Ana Maria

dragoslava

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #59 on: Aprilie 17, 2010, 09:42:58 pm »
Nicoleta,
Raul este bine, azi chiar am fost la ei acasa si m-am jucat putin cu puiutul. Este mult mai vioi, curios de tot ce se intampla in jur, baga tot in gurita, rade mereu si merge in brate la oricine. Ce mai, nici nu ai spune cand te uiti la el ca a avut vreodata vreo problema :) Ii prieste laptele asta ce l-au gasit aici parintii lui, singura problema e ca nu se satura :) a inceput sa manance mult mai bine si pentru ca e la regim nu prea se satura si ii e mereu foame. Dar important e ca e bine. Si ei vor merge la control probabil pe la sfarsitul lui mai, dr Sandica le-a spus parintilor sa trimita un mesaj catre dansul la inceputul lunii mai pentru a solicita programare.
Cam astea sunt vestile despre Raul. Rares al meu e si el "bine", cat se poate in conditiile date. Vorbeste din ce in ce mai mult (pe limba lui, bineinteles:)). Azi am fost la biserica la un botez si aproape toata slujba a vorbit si a cantat, pana a venit preotul la noi si a zambit spunand ca Rares canta impreuna cu el. Mai nou a inceput sa faca si "ca indianul", radem toti cand il auzim; isi da cu dosul mainii peste gurita in timp ce canta si ii place la nebunie zgomotul pe care il face. Am facut o pauza de la cabinetul de recuperare ca am avut eu niste probleme, dar am lucrat cu el acasa cat de des am putut. Si cam atat.
Multa sanatate tuturor.
Diana