Mamicilor ! Am o nelamurire, daca cineva dintre voi a fost intr-o situatie asemanatoare sa-mi dea un sfat. Baietelul meu (9 luni) a fost operat in Bad O. in 27 octombrie 2011(canal atrioventricular comun). Dupa revenire in tara, am inceput demersul pentru obtinerea certificatului de handicap. Ieri 11.01.2012, l-am obtinut, incadrarea fiind grav cu drept la asistent personal. Azi sotul meu a vizitat primaria serviciul de asistenta sociala, unde i s-a spus ca pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, asistentul personal nu beneficiaza de nici un ban, sa ne intoarcem peste 2 ani si daca incadrarea va fi acelasi atunci putem sa depunem hartiile. Eu am citit legea 448/2006, dar in lege scria altfel, sau nu am inteles eu bine??!! Deci suma ce vom primi este de 91 lei/luna, buget personal complementar. In lege scria:
Copilul cu handicap grav beneficiază de:
alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege, majorat cu 100%, acordată de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale;
buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 91 lei;
indemnizaţie de însoţitor, în cuantum de 416 lei sau asistent personal.
Sincer, eu as cere o audienta sa-mi argumenteze ce ni s-a spus(verbal) la ghiseu. Acest lucru s-a intamplat la Tg. Mures.
Multa sanatate si o zi frumoasa va doresc.