Author Topic: Drepturile copiilor bolnavi de inima  (Read 7568 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

laura_b

• Full Member
    • View Profile
Răspuns: Drepturile copiilor bolnavi de inima
« Reply #135 on: Septembrie 15, 2011, 11:03:02 am »
FELICITARI Magda pentru perseverenta de care ai dat dovada. Admir faptul ca nu te-ai lasat batuta si ai luptat pana la capat. Nu stiu de ce trebuie musai sa trecem prin toate chestiile astea pentru a obtine un drept care se cuvine. Bine ca ai reusit sa le dovedesti ca ai dreptate si TREBUIE sa-ti plateasca banii care vi se cuvin.

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #136 on: Septembrie 15, 2011, 11:35:11 am »
In plus fata de documentul primit de la codrutzu, care ne-a fost de mare ajutor si pe care l-am postat inca de pe atunci pe blog, azi am adaugat cele doua documente primite de noi, cu speranta ca vor fi de ajutor altor parinti care se confrunta cu astfel de probleme.
In toate cele  3 documente este precizat acelasi lucru: chiar daca mama se afla in concediu de crestere copil, tatal poate fi asistent personal sau poate beneficia de indemnizatia de insotitor.

codrutzu24

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #137 on: Septembrie 18, 2011, 08:24:34 pm »
bravo, Magda  cu tarie, perseverenta se mai obtine si ceva in tara asta. bravo

Moni

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #138 on: Ianuarie 12, 2012, 05:02:01 pm »
Mamicilor ! Am o nelamurire, daca cineva dintre voi a fost intr-o situatie asemanatoare sa-mi dea un sfat. Baietelul meu (9 luni) a fost operat in Bad O. in 27 octombrie 2011(canal atrioventricular comun). Dupa revenire in tara, am inceput demersul pentru obtinerea certificatului de handicap. Ieri 11.01.2012, l-am obtinut, incadrarea fiind grav cu drept la asistent personal. Azi sotul meu a vizitat primaria serviciul de asistenta sociala, unde i s-a spus ca pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, asistentul personal nu beneficiaza de nici un ban, sa ne intoarcem peste 2 ani si daca incadrarea va fi acelasi atunci putem sa depunem hartiile. Eu am citit legea 448/2006, dar in lege scria altfel, sau nu am inteles eu bine??!! Deci suma ce vom primi este de 91 lei/luna, buget personal complementar. In lege scria:
Copilul cu handicap grav beneficiază de:

alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege, majorat cu 100%, acordată de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale;
    buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 91 lei;
    indemnizaţie de însoţitor, în cuantum de 416 lei sau asistent personal.
Sincer, eu as cere o audienta sa-mi argumenteze ce ni s-a spus(verbal) la ghiseu. Acest lucru s-a intamplat la Tg. Mures.

Multa sanatate si o zi frumoasa va doresc.

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #139 on: Ianuarie 12, 2012, 05:32:35 pm »
Moni, tu nu ai dreptul sa fii insotitor si sa iei indemnizatia respectiva (atata timp cat esti in CIC), dar SOTUL TAU ARE!!!
Mergeti din nou si faceti cererea de insotitor pe numele sotului. Asa este si in cazul nostru. Este rea vointa ca nu va spun pana la capat adevarul, ci doar pe jumatate!
Asociatia Copiilor cu Boli Cardiace Congenitale
www.acbcc.ro

doina

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #140 on: Ianuarie 12, 2012, 05:35:06 pm »
iar sumele sunt 91 Ron si 525 Ron insotitorul.
BAFTA!!!!
Asociatia Copiilor cu Boli Cardiace Congenitale
www.acbcc.ro

Moni

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #141 on: Ianuarie 12, 2012, 05:36:44 pm »
Da, Doina, pe sotul meu am vrut sa facem( stiam dupa lege ca eu nu pot) si am primit acest raspuns.

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #142 on: Ianuarie 12, 2012, 05:53:48 pm »
Moni, daca citesti in urma vei vedea ca eu am avut anul trecut aceasta problema. Dupa 4 luni am reusit sa obtin indemnizatia, pe numele sotului, retroactiv. Am postat informatiile pe forum si documentele care mi-au fost de ajutor le-am postat pe blog. La sfarsitul anului trecut o alta mamica, cu ajutorul acestor documente, a reusit sa obtina si ea indemnizatia de insotitor. Daca vrei lamuriri suplimentare despre ce trebuie sa faci, pas cu pas, pentru obtinerea acestui drept, id meu este magdazlotea@yahoo.com.

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #143 on: Ianuarie 12, 2012, 10:59:07 pm »
Moni, ti-am trimis linkul la documentele pentru indemnizatia de insotitor.
Te asteptam cu vesti bune (desi probabil ca va dura un pic :) ) !

Moni

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #144 on: Ianuarie 13, 2012, 05:19:04 pm »
Multumesc Magda, am primit actele. Continuam...

mariana

• Sr. Member
    • View Profile
« Reply #145 on: Ianuarie 15, 2012, 09:15:11 pm »
mult succes si nu renunta ,este dreptul vostru

alina

• Jr. Member
  • **
  • Eric-Cristian
    • View Profile
« Reply #146 on: Ianuarie 17, 2012, 11:48:50 pm »
Insista Moni ca si noua initial ne-au zis ca nu se poate ca s-a schimbat legea si nu mai merge pe numele sotului si cand am tot insistat m-au condus la un alt ghiseu si de acolo mi-au dat o lista cu actele pe care trebuie sa le depus si mi-a spus doamna de acolo ca avem dreptul la aceasta indemnizatie doar ca trebuie facut dosarul pe numele sotului. Mi-a explicat ca de fapt aceasta indemnizatie este a copilului si cum el este minor trebuie sa o incaseze unul din parinti. Deci initial nici macar nu ma adresasem persoanei care se ocupa cu asa ceva dar isi dadea cu parerea asa de bine ca eram gata sa plec acasa cu mana goala. Alocatia de 200 RON o va incasa pana la 3 ani daca ii vei prelungi certificatul de handicap si va trebui sa depui o copie de pe certificatul de handicap la Casa Pensiilor de unde incasezi alocatia.

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #147 on: Ianuarie 18, 2012, 04:46:27 am »
Dupa 3 ani alocatia va fi dubla, 84 lei in loc de 42. Pana la 3 ani este 200 lei.

Moni

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #148 on: Martie 08, 2012, 12:25:18 pm »
Intr-un final ieri am primit in scris de la primarie acordul de a beneficia de indemnizatie. A durat ceva timp, dar vom primi si retro incepand cu 01.02.2012 suma. Magda, as dori sa-ti multumesc inca o data pentru ajutorul acordat, de documentatia necesara.
O primavara frumoasa tuturor doamnelor si mamicilor !

magdaz

• Sr. Member
    • View Profile
    • Blogul lui Rares
« Reply #149 on: Martie 08, 2012, 01:52:53 pm »
Felicitari, Moni !
O primavara frumoasa sa aveti !