continui aici ,
avem nevoie , pe langa informatii , de suport legislativ , in acest moment , poate sunt unii care nu stiu , boala cardiaca grava si drepturile aferente se regasesc in legea 448 a handicapului . si deocamdata o sa ma limitez , daca si voi sunteti de acord , la acestea , desi mie mi se pare nedrept . Si despre aceasta lege am aflat relativ tarziu , cam la doi ani dupa ce am operat o , prinsi in acesti doi ani intre spitale si demersuri legate de spital , mi era aproape imposibil sa mai fac dosare si sa merg la comisii . Nu toate bolile de inima sunt incadrate in grad de handicap , dar cred ca cea mai mare parte , si poate aici ne poate ajuta nicoleta cu un link la lege pe care eu nu stiu cum sa l fac . In principiu aceasta lege te ajuta la prelungirea concediului de la 2 la 3 ani , de la 3 la 7 , si sunt unele specificatii legate de mamele care doresc sa lucreze si care au anumite drepturi legate de concedii medicale pt insotirea copilului bolnav in spital . legea reglementeaza oarecum ce se intampla cu copii de a lungul timpului ,dar esti prins intre doua taisuri , intre faptul ca la un moment dat va trebui sa spui copilului ca are un handicap , pentru ca altfel nu benficiezi de aceste drepturi , pe de alte parte ideea de normalitate pe care trebuie sa o inoculezi copilului pe masura ce creste , astfel incat el sa fie convins ca e normal .
voi ce ati alege ?? un grad de handicap care te ajuta sa -i dai timpul tau copilului si te ajuta financiar , un ajutor aproape nesemnificativ dar important , ca si accesul la spitale si centre de recuperare , sau un copil convins ca e normal ?? si cum poti sa ajungi la statutul de ''normal ''fara recuperare,care inseamna timp si bani ?