Author Topic: Probleme de crestere asociate bolii cardiace  (Read 8236 times)

0 Members şi 1 Vizitator pe acest subiect.

codrutzu24

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
Răspuns: Probleme de crestere asociate bolii cardiace
« Reply #15 on: August 19, 2009, 10:44:12 pm »
buna seara mamici.soli tb sa vii cu bilet de trimitere de la doctorul de familie catre sectia de recuperare a spitalului victor gomoiu ;dr este acolo ea te programeaza este dr npi-st dr MONICA SAFER EA DA RETETE DE CEREBROLISIN NOUA NE REZOLVA TOT.in plus tb copie dupa certificat nastere Bela copie buletin mama ,adeverinta salariat unul din parinti.Adresa e RODUL PAMANTULUI NR. 2 BIS SECTOR 3 in spate la spitalul victor babes chiar in spatele benzinariei petrom daca vrei pot sa-ti trimit in particular nr meu de tel in caz ca te ratacesti oricum chiar daca vrei din sept ,vino pt programare sapt viitoare sau cat mai curand.Cardiolog eu am pe TUDOR BEJAT la policlinica globului si sanador e ok si bun diagnostician face si eco cardiac f.bune si performante. camatat, va las ca i-am facut lui domnisorul cerebrolisinul pe la 6 si-i atomic.noapte bunica tuturor

soli

• Guest
« Reply #16 on: August 21, 2009, 03:06:45 pm »
buna ,
loredana , mersi mult , as aprecia daca ai trimite nr tel , pe pm sau mail . incerc sa  fac programari , in principiu incepem pe 15 sept ,in robanescu , in rastimp pregatim pt gomoiu . ne internam 2 sapt in robanescu si incercam sa facem rmn . dr Tismana a spus ca ar putea fi hidrocefalie , daca asta s a vazut la transfontanelara de a lungul celor 3 ani , si ca in mare , chiar daca nu evolueaza , o hidrocefalie tb tinuta cumva sub control .ramane de vazut si daca anestezistul accepta s a il faca . am multe reticente si temeri, dar nu ash vrea sa aman la nesfarsit , tb sa stim ce putem face . acuma legat de cardio , dr vostru este mai tanar si mai entuziast ? desi mergem de ani buni in budimex si vom continua sa mergem la acelasi dr , am vrea sa avem o fisa a evolutiei cardiace . de fiecare data cand am mers in budimex, desi am mers de zeci de ori , ma intrebau la internare acelasi lucru , ca si cum ar fi prima data . si chiar si dr nu isi aducea aminte detalliile cazului ,mi se pare oarecum normal , dar vorbesti altfel cu un om pe care il vezi de doua ori si altfel cand vine de zece pe an .nu am alergat dupa  doctori  la nesfarsit dar am schimbat cand am vazut lipsa de entuziasm ,nepasarea sau dorinta de a ajuta cu adevarat . nu m am certat cu  niciunul , mi am luat printza  si am plecat pur si simplu .in gomoiu nu am fost niciodata , am auzit ca pe terapie e o dr foarte buna . din cate stiu in iomc nu primesc copii peste 3 ani , si pe digestiv sunt f buni . in budimex am nimerit cu o diaree la et 6 intr o sectie de groaza , cu muci si diaree la un loc . bebiti si copii mari si un dr al carui nume ma feresc sa il pronunt , care completa fise intr un mare sictir si cu conotatii sexuale .mai imi amintesc si ca am dormit foarte fain intr un patut , era iulie si am

soli

• Guest
« Reply #17 on: August 21, 2009, 03:13:50 pm »
am dormit intr un patut de bebe , invelite cu cearseafuri umede , irespirabil . bineinteles ca ne au trimis acasa dupa sase zile si a recidivat . am crezut ca am ajuns in rai cand ne am reinternat in iomc , rezerva de doua paturi , la contagiose , dar cu multa umbra si liniste. mi aminitesc bine momentul pt ca atunci a spus bela primul cuvant afara de ma ma . si pt ca ne au pus sa cumparam branule . dar in rest , foarte inimosi .

sapt viitoare dau o fuga in zona , la directia de munca e pe o straduta langa stadion , daca lasi tel si esti acasa ne putem vedea .

o zi buna tuturor !

codrutzu24

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #18 on: August 22, 2009, 10:44:14 pm »
buna seara mamici,tatici, pitici mai mari si mai mici.cam ce spui ti soli ca ti s-a intamplat am trecut si eu cu doctorul d. de la budimexcu doctori de la fundeni-care intre noi fie vba e jalnic pe cardiologie pediatrica,eu n-am incredere DELOC in el;am gasit doctorul cardiolog tot cautand sa-i fac certificatul si mi s-a parut ok.noi am patit-o cu orl-ul la budimex.mergeam lunar la control ce are-imperforatie choanala dreapta baga dr.ursuileanu sonda de fier in nara pana dadea sangele da bine ne vdem luna viitoare si asa un an de zile ca apoi sa zica ca nu se ocupa el ci colegul lui.asa ca stim ce-nseamna otita luata din spital,collie si klebsiela +multe altelein comparatie cu spitalul din tg.mures bucurestiul sucks.
nicoleta multa bafta,va tinem pumnii si stem alaturi de voi;va pupam;nu stiu fetelor voua nu vi se pare ca st din ce in ce mai multi copii cu probleme?ma ingrozeste lucrul asta in conditiile in carene mai gandeam si noi la un bebe mic dar stem speriati rau.cam atat am avut de spus today,noapte bunica

soli

• Guest
« Reply #19 on: August 23, 2009, 10:48:07 pm »
buna codrutzu si loredana , sau poate doar loredana , eu cand ma urc pe leptop este si bela toata in el , acum , slava cerului , doarme iepureste , cred ca ma urmareste pe sub gene , intotdeauna a dormit cu ochii intredeschisi ,si asteapta un moment suficient de motivant ca sa rasara . in recuperare daca ma prindea miezul noptii la taclale cu vreo mamica sau bunica , si mai ma repezeam o tura prin frigider dintr odata facea ochii mari si se aseza in fundulet ''ceee paaapaam?''

cineva vorbea de atmosfera comunista din mures , eu am avut senzatia aceasta legata de fundeni , nici nu mai stiu cum si de ce am ajuns acolo , oricum la ceva cardio treburi . poate am nimerit dupa vreun sfant ,si ne e o regula , dar dr respectiv luase ceva tarie mai nainte , spitalul parea pustiu , si am retinut ca un dr urla ca nu aveau ce le trebuie , daca ma chinui mi aduc si numele medicamentului , care trebuia urgent administrat unui copil proaspat operat, ma intreb cat de sarac sau naiv trebuie sa fii ca sa ti lasi copilul acolo?

mamici , noi toate suntem mai mult sau mai putin norocoase , cred ca trebuie sa existe o cale prin care si alte mame , unele de exemplu a caror educatie nu le permite sa acceseze internetul  sa afle cum isi pot ajuta puii , pe mine soacra mea , femeie simpla , ma intreba de ce nu intreb un doctor ca sa mi spuna el unde sa operam pe Belutza , si cand ii spuneam ca ma duc pana la internet sa incerc sa fac o programare la spital in germania mai sa si scuipe in san, si cred ca nu o data a scris acatiste  de

soli

• Guest
« Reply #20 on: August 23, 2009, 11:01:41 pm »
indreptarea mintii pentru nora ei , si eventual ,sa gasim un doctor care sa ne spuna ce avem de facut . 
 A nu se intelege ca nu credem in importanta doctorului , el este esential , dar are un rol bine definit , trebuie sa urmareasca evolutia starii de sanatate si sa intervina cand e nevoie , folosind toate metodele pe care si le a insusit in scoala si in practica .si da , ar fi ideal sa ti puna in fata toate alternativele pe care le ai .  din pacate o veche traditie romaneasca este ca doctorul sa secretizeze datele medicale , si sa le deconspire doar stimulat . cred ca se face curs la facultate , si cred ca se aplica la un singur fel de pacient , credulul sau cel care nu are posibilitatea sa se informeze . noroc ca societatea a evoluat , tipul clasic al pacientului tinde sa se transforme in pacientul care vrea de la doctor si nu invers ,

Acuma , de cand i am bagat dusmanul in casa , si soacra mea  s a mai dezghetat un pic , ma roaga sa i mai googalesc si ei pe niste situri de maxima importanta pt soacre ,ceea ce va doresc si voua .

noapte buna , vine o sapt grea pt noi ,sper ca va bucurati de vacanta care pe unde puteti !

codrutzu24

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #21 on: August 24, 2009, 03:56:04 pm »
bonjurici mamici si pitici noi acum am ajuns acasa de la treaba.e greu dar cu folos ,domnul si-a mancat iaurtelul si sta si-njura prin casa-a invatat afara la copii si e tare fericIt ca n-are voie si-o tine langa cred ca mi-a chiaunit si tastatura ca nu merg toate literele,i-a venit de hac.fundeni-ul e un spital sinistru la cardio;mamici care nu stiti unde sa mergeti intrebati pe forum pe alte mame care pe unde au fost asa incat sa mergeti la doctor bun diagnostician. cardio stiu buni pe DUMBRAVA DE LA BUDIMEX SI BEJAT DE LA GLOBULUI.NEUROLOG BUN MAI E LA GOMOIU DR ZAMFIRESCU;NOI PE ACOLO NE AM SPITALIZAT MAI MULT-BINE AM FOST SI LA BUDIMEX APROAPE PE TOATE ETAJELE-SOLI TU TEREFERI LA   STANCIU CEL CU SICTIR SAU ALTUL;LA BALS LA GRIGORE CAM ATAT.SUNT CAM INCOERENTA CA NU MERGE JAFUL ASTA DE TASTATURA SI ST ATENTA LA LITERE SI UIT SA PUN SEMNELE SPER SA MA INTELEGTI SI SA MA IERTATI. >:(SI NOI AVEM O SAPTAMANA PLINA,NEBUNA SI MI-E GROAZA CAND INCEPE GRADINITA CUM O SA REZISTAM CACI SUNT DEJA OBOSITA.VA PUP SI VBIM MAI INCOLO DUPA CE SE CULCA DOMNUL.SOLI TRIMITE-MI SI MIE PE MAIL NR. TAU SI O POZA CU BELA ,EU NU STIU SATRIMIT.VACANTE PLACUTE BUCURATI-VA DE ELE

soli

• Guest
« Reply #22 on: August 24, 2009, 05:55:03 pm »
buna loredana , intru mai tarziu si ti pun tel pe mail , uite un shortcut la poze bella , nu am avut timp sa pun mai noi , sper sa o fac curand

http://www.flickr.com/photos/36357418@N02/

soli

• Guest
« Reply #23 on: August 25, 2009, 11:18:05 am »
buna parinti si loredana , nu este dr stanciu , din cate am auzit este un pediatru foarte bun si conotatiile le as fi trecut cu vederea  :)
tot gandind  la spitale , cred ca conditiile in Romania sunt aproximativ aceleasi ,atitudinea difera , pana la urma este vorba despre medici si personalul medical , ash fi in stare sa dorm in picioare sau pe un scaun stiind ca copilul se afla in ingrijirea unui medic de competenta si daruirea dr Craiu , care isi face meseria cu o mare pasiune , pentru copii si pentru profesie . Pana la urma ,apele se vor cerne , si spitalele necompetitive , prost administrate se vor inchide . Unii din voi stiu , cum stim si noi , ca serviciile de calitate au costuri uriase pe afara . Cei mai multi dintre noi nu si le vor putea  permite , dar, ex , in germania  unui parinte ii este foarte greu , aproape imposibil , sa se interneze cu copilul , ina  cand il lasa in spital au certitudinea ca va fi ingrijit ca si cum ei ar fi acolo , despre cate asistente din ro se poate spune asta ?Bela a ramas singura in spital la mures aproximativ doua saptamani, si asistentele au fost minunate , cred ca generatia tanara de medici si asistente vor schimba fatza sistemului medical .
in budimex si noi mergem la dr dumbrava , de cativa ani , trei cred . dar vrem si un medic de policlinica care sa aiba o evidenta completa a felului in care evolueaza cardiac si pediatric . o zi buna !!!

codrutzu24

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #24 on: August 25, 2009, 03:52:06 pm »
buna ziuamamici. ai dreptate soli intg mures eu am vazut asistente si doctori cu multa daruire cel putin acum 5 ani.asistenta DOINA si ADRIANA il gavau pe codrut la 3 dimineata caci eu eram prea obosita si veneau, ii faceau laptele,il dadeau inb liniste ca sa nu ma trezesc.cu ADRIANA ISPAS A STAT CODRUT PRIMA OARA IN FUND INTRE PERNE TOT EA M-A INVATAT SA-I BAG HERNIA INAPOI ASA INCAT N-A FOST NEVOIE DE OPERATIE S-A REZORBIT SINGURA.DOINA IL PUNEA IN PRISNIT SI-I CURGEAU LACRIMILE CA STATEA IN PRISNIT DE 2 SAPTAMANI FARA SA-I SCADA FEBRA,SI MA TRIMITEA AFARA LA MAMICI APROAPE CAT ERA TURA DE LUNGA,PT CA VEDEA CA MA PRABUSESC;DE LA ELE AM INVATAT FOOOARTE MULTE SA ASPIR SA GAVEZ SA FAC INJECTII SA PUN BRANULE SA TAPOTEZ MULTE.IN NICI UYN SPITAL DIBN BUCURESTI N-AM INTALNIT ATATA DARUIRE CA ACOLO SI CURATENIE-A FACUT DR MUNTEAN SCANDAL CAND M-A VAZUT CA AM LUAT O STICLA DE COLA DE JOS SI NU M-AM SPALAT PE MAINI DE AM ZIS CA MA EXTERNEAZA.STATEA DOCTORITA SGLIMBEA LA CAPUL LUI CAT ERA NOAPTEA DE LUNGA IN MOMENTELE LUI CRITICE,SI VUIAU ASISTENTELE PE LANGA EA TOATA NOAPTEA.CAND II DADEAM MANCARE PE GURA-NOI TOT INCERCAM-SI VARSA DANIEL STIA DEJA VENEA NEINTREBAT SI-L ASPIRA UNEORI SI DE 10-15 ORI PE ZI.TOATE ASTEA MI-AU PRINS BINE CAND AM VENIT POSTOP LA GOMOIU CU PNEUMO CA AVEAU INTERDICTIE ASISTENTELE SA ASPIRE MAI MULT DE 2 ORI PE ZI, RESTUL ASPIRAM EU.PLANGEAM NOAPTEA PE UMARUL DOINEI CARE SE JURA CA NU MAI VREA COPII ASA DE SPERIATA ERA AZI ARE UN BEBE SANATOS DE 3 ANI, FRUMOS.CEL MAI MULT M-A AJUTAT ILONCO INFIRMIERA CARE A FOST PE POST DE SORA TOATA PERIOADA ASTA TOATE ASTEA S-AU INTAMPLAT IN CONDITIILE INCARE BUCURESTIUL NU NE-A DAT NICI O SANSA LA VIATA;ALTE ORASE S-AU ZBATUT CU PUTINELE SANSE PE CARE LE-A AVUT SI AU TRIUMFAT,DAR AU TRAS CU DINTII DE VIATA LUIEU ZIC JOS PALARIA PERSONALUL;UI DIN TG MURES PENTRU CE AU FACUT ACUM 5 ANI PENTRU FAMILIA MEA;NU STIU CUM SUNT ACUM NOI AM FOST INTOTDEAUNA BINE PRIMITI DE EI ESTE INCA O MARE MINUNE CODRUT PENTRU DOCTORITA TOGANEL.ACUM CRED CA SUNT FOARTE MULTI COPII NU MAI FAC FATA SI CAZURILE DE CARE NU SUNT SIGURI LE TRIMITIN AFARANICI SOTUL MEU NU L-A VAZUT PE CODRUT 2 LUNI JUMATWE SI MIE MI S-A PARUT O9K IN CONDITIILE IN CARE EU AM STAT CU MASCA 3 LUNI SI AM DORMIT M-AM SPALAT DE MULTE ORI CU EA ,NUMAI SA NU ADUC MICROBI,NICI PE STUDENTI NU-I LASAM SA-L ASCULTE PANA NU SE MAI SPALAU O DATA IN REZERVA MEAERAM CONSTIENTA DE PERICOL ;LA BUDIMEX POSTOP DUPA PALATOSCHIZIS ERA COSMAR, CURENT INTRAU RUDELE PE ATI ,MIZERIE PE SECTIE GROAZNIC,MAI FRICA MI-A FOST ATUNCI PT. VIATA LUI DECAT LA CARDIO.CAM ATAT PT AZI REPET NU-MI LUATI IN NUME DE RAU; EU SPUN CUM ERA SPITALUL DIN TG MURES ACUM 5 ANI CAND VENEAU 2-3 CAZURI PE SAPTAMANA STATEAI SI 6-7 LUNI INTERNATA CU COPILUL;ACUM NU AU LOCURI VIN CAZURI URGENTE DIN CE IN CE MAI GRAVE.LA FUNDENI M-AM DUS SA FAC O ECO CU BANI LA O LUNA POSTOP SI MI-A ZIS FRANC CA EL NU SE BAGA, CA E F----- DE MAMA ,ASTA ,CE VREAU EU, SA MA DUC LA MURES, FIIND BOBOTEAZA SI UN GER AFARA DE TE SCOTEA DIN MINTI.CAM ASTA

soli

• Guest
« Reply #25 on: August 25, 2009, 10:04:20 pm »
loredana , buna , groaznic prin ce ati trecut!noi am fost la mures in 2005 , si cam tot asha stateau lucrurile , cred ca sunt cazuri de care ei sunt convinsi ca ii depasesc , si cred ca uneori ii amana , alteori cand vad ca parintii sunt hotarati sa mearga pana la capat le spun ca se pot opera doar afara , noi l am cunoscut pe dr Suciu , si dr Gozar , am stat in mures doar doua saptamani , dr suciu , cum am mai spus ne a zis in fata ca numai un transplant dublu cardio pulmonar o poate ajuta , cand am plecat cu ea de acolo habar nu aveam daca este vreo sansa sa traiasca , stiam numai ca nu o putem lasa sa moara in spital , acum dupa corectii, numite paleative -cu un usor dispret  pe acasa , nu stim ce urmeaza , dar pe afara transplantul dublu c p este ultima sansa . uneori cu corectiile apar complicatii, suntem relativ informati acum de ce urmeaza , dar atunci nu eram, nu stiam nimic nici despre boala , nici despre posibile evolutii , mult mai tarziu am realizat ca dr suciu vroia doar sa ne descurajeze , iar un dr din bucuresti foarte apreciat de noi a spus ca astfel de boli nu sunt rentabile, incarca sistemul medical , si poate in felul lor au dreptate , dar cred ca nimeni nu se poate erija in Dumnezeu , nimeni nu poate sa decida daca acel copil merita o sansa sau nu. Dr Toganel a fost si ea uneori dura cu mamele , eu personal cunosc cel putin una careia i a spus sa 'mearga acasa si sa faca altul ''.Deasemenea , le este greu sa accepte ca nu ei au ultimul cuvant si asta e un orgoliu nejustificat .  cand am intrebat pe unde pe afara se pot face corectii , sau ar fi acceptata nu ne a dar nici cel mai mic indiciu , desi mi e greu sa cred ca nu stie pe unde se fac .dar pe raportul medical a scris necesitate transplant s

soli

• Guest
« Reply #26 on: August 25, 2009, 10:11:56 pm »
si caz depasit chirurgical ceea ce intr un fel ne a ajutat foarte mult , pt ca la unii scrie sa revina peste j luni ,acuma lore, o alta mamica scria, poate nicoleta , nu mi aduc bine aminte , ca ii cereau acord pt biopsie in cazul mortii copilului , ceea ce mi se pare inuman si lipsit de orice etica ,dar eu zic ca poate ei chiar credeau ca nu mai are nici o sansa . doctorii . la noi cred prea putin in miracol , in puterea mamei de a i da viatza puiului ei iar si iar  ,astfel de cazuri oricum tin de miracol si de minunea lui Dumnezeu !

noapte buna si voua !

nicoleta

• Administrator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #27 on: August 26, 2009, 09:54:36 pm »
Soli si Loredanda, am citit si citesc toate mesajele voastre, sunt importante si interesante subiectele si informatiile, nu am prea mult timp sa scriu, dar ma bucur ca o faceti voi si va felicit. Sunt sigura ca ceilalti parinti citesc cu interes tot ce scrieti.

codrutzu24

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #28 on: August 28, 2009, 11:06:52 pm »
buna nicoleta ma bucur ca i-a iesit controlul bun lui piticot silviu te pupam si eu si codrutz multumim de incurajari nu stiu cum sa faci tu cu silviu sa faca si el toate cele necesare pt anihilarea retardului iti dorim toate xcele bu7ne codrut sta calare pe mine si pe birou tre' sa mergem la nani noapte bunica

soli

• Guest
« Reply #29 on: Septembrie 01, 2009, 04:21:04 pm »
buna , nicoleta ne bucuram mult ca totul e in regula cu inimioara , de ce au recomandat recuperare motorie la silviu ?

codrutzu ti am scris pe pm , noi avem retea slaba la tzara , ne intoarcem dupa 15 sept , si incepem recuperare .ne am gandit si la un program scurt de gradinitza , desi e tarziu cu oarecare eforturi cred ca putem gasi ceva , centrul aurora mi e peste mana , incerc sa ma orientez mai aproape de casa .

o zi buna !